Samen spelen met de bevers

Afgelopen zaterdag stond de beveropkomst in het teken van Samenleving. Na het zingen van het openingslied begonnen we met een tikspel genaamd blinddoektikkertje. Elke bever was hierbij geblinddoekt en stond in het veld. Iedereen moest elkaar proberen te tikken, wanneer je af getikt was moest de blinddoek af en ging je aan de kant staan. Dit was natuurlijk superleuk, maar ook wel een beetje spannend omdat je echt niks kon zien!

Sommige bevers hadden bij binnenkomst al verschillende Hotsjietonia figuren zien hangen in en rondom het troephuis. Hiermee gingen we natuurlijk ook een spel doen. Dit ging over goede en slechte eigenschappen van elk Hotsjietonia figuur. De bevers moesten door middel van een goede en slechte eigenschap erachter zien te komen over welk figuur het ging en deze ook opzoeken op het terrein. Sommige eigenschappen waren best wel moeilijk en ook het zoeken was soms lastig, maar uiteindelijk heeft elk groepje alle Hotsjietonia figuren gevonden!

Poeh, van al dat zoeken en rennen waren de bevers en de leiding erg moe. Dus gingen we met z’n allen terug naar het lokaal en kwamen we even bij met een lekkere beker ranja. Daarna hebben we de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging buiten dingen uitbeelden, waarbij de rest moest raden wat diegene uitbeeldt en de andere groep ging binnen dingen tekenen, waarbij de anderen moesten raden wat diegene tekent.

Daarna hebben we nog een potje Annemaria Koekoek gedaan en was het alweer tijd om af te sluiten. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.