Pannenkoeken bakken met de Bevers!

kimspel Bevers HJB LlanosDe leiding werd vanmorgen verrast door een aantal Bevers die trots binnen kwamen lopen met hun rode Scoutfit! Ze mogen deze eigenlijk pas aan na de installatie op 6 juni, maar ze konden niet meer wachten! Begrijpelijk natuurlijk, ze zagen er namelijk super stoer uit! Wij hadden ook iets leuks klaar staan voor de Bevers. Na het openingslied werd de groep opgesplitst in twee groepjes. De groepjes moesten tegen elkaar gaan strijden tijdens het “boodschappenspel”. Iedereen kreeg een kaartje met daarop een foto van een ingrediënt. Zo waren er eieren, pakken melk, gardes, beslagkommen, stroop… je raadt het al. De Bevers moesten per groepje zo snel mogelijk alle spullen verzamelen die ze later Pannenkoeken bakken - Bevers HJB Llanosnodig hadden om pannenkoeken te bakken! Alle benodigdheden lagen verderop in het gras in twee boxen. Per groepje werd er gejoeld om zo snel mogelijk alle juiste spullen in de boodschappentas te krijgen. Toen ze door hadden wat ze nou eigenlijk hadden verzameld, werden ze alleen maar enthousiaster. De wildste verhalen gingen rond over het bakken van pannenkoeken, wat daar voor nodig is en hoeveel ze er wel niet op konden.

Pannenkoeken bakken - Bevers HJB LlanosTerwijl Ben er voor zorgde dat de pannen heet werden, hebben we eerst nog even een kimspel (zintuigenspel) gedaan. De Bevers werden geblinddoekt en kregen verschillende kleine hapjes die ze moesten proeven. Komkommer, ketchup, appel, rozijntjes, banaan en appelmoes.. ze herkenden het allemaal!

Na de pauze kon het grote feest beginnen! Samen hebben ze het beslag gemaakt. Ze hadden goed afgesproken wie wat mocht doen en zo had iedereen een taak. De een was van de melk, de ander mocht roeren en weer een ander brak de eieren (eerst naast de kom daarna er boven;))! Iedereen bakte om en om heerlijke pannenkoeken. Zelfs de leiding werd verrast met pannenkoeken.

Veel Bevers wilden na het eten doorgaan met het bakken, maar helaas was de tijd al weer om! Wederom een geslaagde opkomst!

Pannenkoeken bakken - Bevers HJB Llanos

Reacties zijn gesloten.