Llanos viert Koningsdag 2024 in Wierden!

Afgelopen zaterdag was onze groep weer van de partij in Wierden! We helpen al jaren bij de aubade en het spelletjescircuit van de Oranjevereniging tijdens Koningsdag. ’s Ochtends om 7 uur werd er al begonnen met het opbouwen van de spelletjes door onze leiding, bestuur en hulpouders. Met zoveel hulp hadden we alle spelletjes heel snel staan.

Rond half 9 verzamelden we bij de vlaggenmast voor het gemeentehuis. Het hijsen van de vlag door de explorers, onder saluut van de bevers, welpen, scouts, leiding en bestuur liep gesmeerd. Na het traditionele Wilhelmus en het Twents volkslied mochten de jeugdleden een oranje tompouce eten en wat drinken in het gemeentehuis samen met de burgemeester. Ook gingen we net als vorig jaar met alle speltakken op de foto met de burgemeester.

Ondertussen werden de spelletjes in het dorp gestart. Alle kinderen konden een ijsje verdienen door verschillen de spelletjes te spelen. Bij ons waren de uitdagingen onder andere het populaire eendjes vangen en de hindernisbaan, die dit jaar is uitgebreid met een klimwand. Ook kon er een potje boter, kaas en eieren gespeeld worden, werden er pittenzakjes gegooid en kletterende kleuren hadden we ook weer staan. Ook verkochten de explorers dit jaar voor het eerst koekjes en cupcakes. Met de voorbereidingen en het bakken zijn ze vrijdagavond heel druk geweest! De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor hun zomerkamp naar Praag.

Om iedereen te bedanken voor zijn of haar hulp was er aan het eind van de middag op het troephuis een barbecue gepland. Hiermee kwam er een eind aan wederom weer een succesvolle Koningsdag!

 

Reacties zijn gesloten.