Knallende scoutsopkomst!

Je merkte het al voor de opkomst. Het hangt in de lucht. Er staat ons iets te wachten binnenkort… Bikkelhike!

Na vele edities zijn we er inmiddels achter dat je geen hike doorkomt zonder samenwerking, precisie, bouwkunst en natuurlijk routetechniek.
We gingen ons dus maar eens voorbereiden.

Maar eerst even kennismaken, want er kwam weer iemand een opkomst meedraaien. Geheel volgens traditie hebben we ons welkomstspel gespeeld, zodat iedereen elkaars naam kent.
Daarna gingen we ons verschillende routetechnieken eigen maken, of nog een keertje opfrissen. Kruispunten, strippenkaart en kompasschieten hebben we geleerd.
Na al die theorie was het tijd voor wat actiefs. Naar buiten!

Daar had de leiding al een grote “A” in elkaar geknoopt (pionieren noemen we dat). Omdat de groep te groot is om hier gezamenlijk mee te spelen, splitsten we op.
De Llanos-schietbaan werd daarop tevoorschijn getoverd. Met een echte buks schoten we op zorgvuldig gestapelde conservenblikken.

A-lopen Bucksschieten

Ook dit is iets dat niet met iedereen tegelijk kan. Als derde onderdeel was er daarom de chocoladerivier. Een rivier met chocola, waar je gek genoeg niet in wil belanden. Iedereen moet tegelijk oversteken zonder zoete voeten te krijgen. Dit deden we met behulp van 2 haringen, 2 kratjes en wat bakstenen als “rotsen in de branding” (of stukjes hazelnoot). Nadat elk groepje alle onderdelen achter de rug had dronken we een beker ranja. Wel snel, want we gingen direct door naar “Hoepel op!”

Een actief tikspel waarbij iedereen gewapend is met een hoepel. Wanneer de tikker nadert roep je “hoepel op!” en laat je de hoepel vallen. Een medespeler mag jou dan weer vrijmaken. Nog even lekker actief dus. Helemaal uitgeput gingen we naar binnen om op te ruimen en af te sluiten. Degene die zijn scoutfit niet bij zich had ging afwassen, maar mocht ook bepalen hoe de rest van de gebruikelijke taken verdeeld werden.

Chocoladerivier Hoepel op!

Tot slot hebben we door de HIT folder gebladerd om te kijken waar je jezelf of samen met je mede-scouts voor op kunt geven wanneer je zin hebt om met Pasen een gaaf weekend op kamp te gaan.
Je kan dit trouwens ook online bekijken met de HIT kiezer!

Maar eerst nog onze eigen Bikkelhike op 29 en 30 Januari. Wij zijn er klaar voor!

Reacties zijn gesloten.