Fossielen in het bevermuseum

Afgelopen opkomst openden de bevers buiten. Dennis moest Keet Kleur nog helpen. Zij had voorbeelden van verschillende fossielen en zelfs een echt fossiel. Deze moesten in het bevermuseum komen te staan en hangen. Keet was alleen nog wat slaperig waardoor ze de spullen in haar huis had laten liggen. Gelukkig kan Dennis heel snel fietsen. Dus de fossielen waren snel op het troephuis. Terwijl Dennis weg was begonnen de bevers met kleuren tikkertje. De tikker in het midden van het veld roept een kleur, en de bevers met die dit kleurtje hebben gekregen moesten oversteken. Uiteraard zonder getikt te worden..

Nadat de bevers warm waren kwam Dennis terug. Hij had direct de hulp van de bevers nodig want Keet Kleur had de foto’s van haar fossielen wel klaar gelegd, maar het echte fossiel had ze toch echt ergens op het troephuis laten slingeren. Speuren dus! Na wat zoekwerk werd het fossiel gevonden. Tijd om wat meer uit te leggen over fossielen!

In het beverlokaal liet Dennis de bevers verschillende soorten fossielen zien. Heel veel fossielen hebben best moeilijke namen. De bevers konden zien dat sommige fossielen op kevers kunnen lijken, maar ook op afdrukken van bijvoorbeeld schelpen. Ook had Dennis haaientanden bij zich. Nadat iedereen de fossielen goed had bekeken gingen we onze eigen fossielen maken.

Met klei en verschillende dino’s konden de bevers zelf afdrukken maken. Fossielen kun je namelijk ook bekijken in een museum, dus deze mogen in het bevermuseum niet ontbreken! Nadat iedereen klaar was met de fossielen was het tijd om afscheid te nemen van Yaliza en Olivier. Zij zijn aan het einde van de opkomst overgevlogen naar de welpen. Heel veel plezier daar! Gelukkig was er nog wel tijd over om een paar goede foto’s van elkaar te maken als aandenken.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.