(Eerste) gezamenlijke opkomst na de zomervakantie!

Afgelopen zaterdag vond de (eerste) gezamenlijke opkomst na de zomervakantie plaats. Bijna alle bevers, welpen, scouts en explorers waren aanwezig om er een gezellige ochtend van te maken! Leuke is dat tijdens een gezamenlijke opkomst jeugdleden andere speltakken leren kennen. De leiding was tijdens de zomervakantie al bezig geweest met het voorbereiden. De ochtend werd geopend op het Troephuis. De bevers trapten af met het beverlied. Hierna brachten de welpen hun totem naar de welpenleiding en werd de welpenwet voorgedragen. Daarna was het de beurt aan de Scouts om de vlag te hijsen en de scoutswet op te zeggen.

Na deze opening werd er een potje “Hollandse Knuffelberen” gespeeld. Alle jeugdleden, van jong tot oud, stormden het veld over. De ‘tikkers’ in het midden van het veld konden iemand vangen door hem of haar een knuffel te geven! Uiteraard allemaal voorzichtig voor de kleinste bevers onder ons. Helaas besloot een grote wolk boven ons een flinker stortbui over ons heen te gooien. Gelukkig werd het snel minder en konden we met de hele groep naar het Beeklustpark lopen.

Hier was het tijd voor een postenspel. Alle bevers, welpen, scouts en explorers werden in verschillende groepjes verdeeld. Elke groep kreeg een stempelkaart. Op de stempelkaart stonden acht posten met verschillende kleuren. Een voor een werden de posten gehaald door de verschillende groepjes. Zo moesten ze bij de blauwe post een mensenlijk piramide maken, bij post rood werd er muziek gemaakt en bij de paarse post werd er gewerkt met windrichtingen. Op de gele post hielpen explorers en scouts de bevers en welpen om over een slackline te lopen. Iedereen hielp elkaar waar nodig en na het afronden van de posten én een volle stempelkaart kreeg elk groepje een kaart met een woord erop.

Alle woorden bij elkaar vormden een zin. Maar.. konden de jeugdleden de zin in de juist volgorde krijgen? “de Knakworst! wordt Bij samenwerken gezamenlijke opkomst beloond” of was het “Knakworst! beloond Bij de gezamenlijke opkomst wordt samenwerken”…

Na het oplossen van de zin was het tijd om terug te gaan naar het Troephuis waar voor iedereen een lunch met verse soep en broodjes knakworst klaar stond. En.. we hadden honger! Nadat iedereen klaar was met eten sloten we af met het maken van een groepsfoto en uiteraard werd er volgens elke speltak weer afgesloten.

Een geslaagde ochtend en goed begin van het nieuwe seizoen! Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.