De Bevers en Steven Stroom

Bevers

Platte knopen maken met Steven Stroom!

Vanmorgen was het weer zo ver! Het regende wel de hele ochtend in Hotsjietonia maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen zong luidkeels mee met het Beverlied. Toen we net klaar waren met zingen stond Steven Stroom opeens in het Beverlokaal. De Bevers waren helemaal onder de indruk. Steven had kompassen bij zich, route kaarten, zijn verrekijker en hij had zelfs zijn klimgordel nog om. Hij weet dus erg veel van scouting! Steven heeft kort iets uitgelegd over zijn kompas. Al snel wisten alle bevers de verschillende windrichtingen, noord, oost, zuid en west op de te noemen.

De Bevers gingen in groepjes van drie op pad met een bijzondere kaart. Vervolgens kregen ze een aanwijzing zodat ze 1 van de 3 spellen moesten vinden die op de kaart stonden. Zo IMG_4484leerden ze op een post de platte knoop. Rechts over links, eronder door en weer links over rechts en er onder door! Er was een post waar ze onder een doek moesten voelen wat voor voorwerp ze in hun handen hadden. En bij het bos van Stuiter moesten ze raden welk voorwerp in een bak met water bleef drijven, of juist zou gaan zinken! Hierna was het tijd om binnen op te warmen en wat te drinken. Steven had dropveters bij zich. Er was alleen 1 probleem, de dropveters zaten allemaal aan elkaar geknoopt! Deze moesten ze eerst nog uit elkaar zien te krijgen.

IMG_4486Daarna hebben we met de groep de regen weer getrotseerd en hebben we het windrichtingen spel gedaan. Met zijn alle stonden we op het veld in een mega groot kompas. Er werd een verhaal verteld en iedere keer als ze het woord: noord, oost, zuid of west voor bij hoorden komen moesten ze naar het juiste punt in de kompas rennen. Dit was natuurlijk gieren en brullen want soms ging het zo snel dat ze het niet helemaal bij konden houden. Op het eind hebben we ook nog maar een potje “windrichting tikkertje” gespeelt. Als er een tikker in de buurt komt noem je snel een windrichting op en ga je met je benen wijd staan. Je bent dan niet af maar wel even bevroren. Een andere Bever kan je weer mee laten doen met het spel door tussen je benen door te kruipen! Dit zorgde ook voor hilarische taferelen. Want de een is net iets groter dan de ander, dus hoe kruip je dan tussen zijn benen door?

BeversMoe en voldaan keerden we terug naar het Beverlokaal en zongen we samen het sluitingslied. Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.