Ballonnen schieten en kralen die de weg wijzen

Aangezien het zomerkamp er al weer aan zit te komen zijn de scouts bezig met het opfrissen van de vaardigheden die ze op kamp nodig zullen hebben.
Na het opzetten van tenten was het deze week tijd om de verschillende routetechnieken nog eens door te nemen.

Zo begonnen de scouts met het lopen van een korte knopenroute. Dit is een touw waarin verschillende knopen in gelegd zijn of waar verschillend gekleurde kralen aan geregen zijn. Waarbij verschillende knopen of kleuren de richting bepalen die je op moet.

Bij terugkomst van de route hingen er ballonnen verspreid over het terrein. Deze ballonnen waren de punten die de scouts zouden gebruiken voor het graden schieten. Hiermee kunnen routes aangegeven worden waarbij het aantal graden bepaald welke weg je moet volgen.

Terwijl de leiding de GPS’en nog een keer langsliep om er zeker van te zijn dat niemand op het verkeerde punt zou belanden vermaakten de scouts zich nog met een spelletje buskruit.

Al gauw werden de GPS’en uitgedeeld aan de patrouilleleiders die hun groep meenamen in de aangegeven richting. Onderweg maakten de scouts een bolletje-pijltje route van de weg die zij namen. Deze gaven zij op de terugweg via portofoons door aan de andere patrouilles die met deze beschrijving de weg naar het troephuis weer moesten vinden.

Aankomende week staat de VoJaTo op het programma. Bij deze tocht kunnen routetechnieken nog wel eens van pas komen.

Reacties zijn gesloten.