Bevers – Oud Hollandsch

Deze week stond de opkomst van de Bevers in het teken van “Sport en Spel”. Nadat alle Bevers binnen waren en er geopend was hebben we met zijn allen de kist open gemaakt. Wat zou er deze week in zitten? De Bevers waren natuurlijk stuk voor stuk super nieuwsgierig! Eens even zien… een oude Nederlandse vlag? Een paar spijkers aan touwtjes? En een brief! In de brief vertelt Stuiter aan de kinderen dat hij mee heeft gedaan met een kampioenschap in “Oud Hollandsche Spelletjes” en dat hij dat zo leuk vond dat hij dat graag ook met de Bevers zou delen.

Allereerst hebben de Bevers “Kat en Muis” gespeeld. Een Bever speelt de kat en moet proberen de staarten van de muizen af te pakken. De andere bevers speelden natuurlijk die muizen met een “staart” achter de riem. Hartstikke leuk! Maar toch ook wel een beetje vermoeiend. Wat waren die muizen snel.

Oud Hollandsche spelletjes dus! De Bevers werden in groepjes gedeeld en gingen met een van de leiding mee naar de verschillende spelletjes die klaar lagen. Onder andere Spijker poepen, Sjoelen, Appelhappen en Hoepelwerpen stonden op het programma. De Bevers vonden het allemaal fantastisch, vooral het Appelhappen was erg populair.

Na even wat te hebben gedronken moesten we natuurlijk weer verder. Onder/Boven bal was het volgende spel. Hierbij moesten de Bevers wel goed opletten natuurlijk of ze de bal door moesten geven boven hun hoofd of tussen hun benen door. Dit leidde tot een hoop gelach. En na eventjes vrij te mogen spelen hebben de Bevers elkaar nog beproefd met Touwtrekken! Hierbij waren de Bevers behoorlijk aan elkaar gewaagt!

Maar toen was de opkomst afgelopen en moesten we afsluiten. Tot de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.