Bevers laten eieren uit de klimtoren vallen

We begonnen de opkomst met een estafette om het gebouw. De groep werd in tweeën verdeeld en de bevers moesten één voor één zo snel mogelijk een rondje om het gebouw rennen. Het groepje die dit als snelste deed was de winnaar!

Daarna kwam Dennis met twee blikken poeder naar buiten. Sommige bevers wisten daarmee al wat we gingen doen. Het was een rookbom! Dennis heeft deze gemaakt met kaliumnitraat (salpeter) en poedersuiker. Dit moest in een behaalde verhouding gemengd zijn. Dit mengsel werd aangestoken waarna we een super coole rookbom te zien kregen.

Toen kregen we de opdracht van Dennis om ervoor te zorgen dat een ongekookt ei een val vanuit de klimtoren kon overleven. De bevers werden in drie groepjes verdeeld en elk groepje had een eigen manier bedacht om het ei in te pakken. Eén groepje gebruikte oude verpakkingen en maakten zelfs een parachute, een ander groepje gebruikte schuim en het laatste groepje gebruikte bubbeltjesplastic. Toen alle eieren goed ingepakt waren, werden zo door Dennis uit de toren gegooid. Bij één groepje is het ei heel gebleven, deze zat in schuim verpakt. De andere twee eieren waren helaas wel kapot gegaan….

Met deze drie groepjes gingen we nog een opdracht uitvoeren. Elk groepje moest dingen zoeken in de natuur van een bepaalde kleur. De groepjes zochten naar rood, geel en grijs. Elk groepje kon met deze kleur wel wat vinden, zelfs hebben ze nog afval gevonden in de desbetreffende kleur. Dus het terrein was gelijk weer netjes!

Aan het eind van de opkomst hebben we nog afscheid genomen van Jelte, omdat hij mocht overvliegen naar de welpen want hij was natuurlijk al 7 geworden. Wij wensen Jelte natuurlijk veel plezier bij de welpen! Daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.