Pionieren en big-baglopen met de scouts

De lente is in aantocht! Er stond een heerlijk zonnetje zaterdag, dus we zijn met de opkomst niet een seconde binnen geweest.

We begonnen met een ouderwets potje vuurbal. Een bal op een pion in het midden en iedereen in een kring er omheen. Je houdt elkaar bij de polsen vast en probeert de ander tegen de vuurbal te krijgen. Valt de bal van de pion, dan is de ‘dader’ af. Laten jij en je buurman / -vrouw elkaar los, dan ben je beide af.

Na een slopende pot was het tijd om nogmaals de knopen te oefenen. Het doel was om een keuken te pionieren, maar met een grote en een kleine driepoot werd dat een lastig verhaal.
Tegen het eind van de opkomst stond er toch een soort van bouwwerk, dus met de voorbereiding voor kamp zit het wel goed.

Tussendoor was het tijd voor een partijtje zaklopen. Maar dan met 4 personen in een bigbag. Goede coördinatie is een vereiste, anders lig je zo met elkaar op de grond.

En wat is een opkomst zonder vuurtje. Voor de meeste scouts onmisbaar. Vooral als er nog een paar
marshmallows voor de dag komen.

Als het weer zo aangenaam is, dan vliegt de opkomst voorbij. Dat was nu dus ook het geval. Na snel met elkaar de boel opgeruimd te hebben, was het alweer tijd om af te sluiten.

 

Reacties zijn gesloten.