Bevers klimmen naar de top!

HJB Llanos - Bevers - KlimmenAfgelopen zaterdag begonnen we eerst met het installeren van een aantal Bevers. Jade, Xavier en Olivier. Welkom! Binnenkort zullen we de overige Bevers gaan installeren. Nadat de papa’s en mama’s weg waren en een aantal nog bleven kijken voor het spannendste onderdeel van die ochtend ;), begonnen we met het klimmen! De Bevers mochten zelf (met een beetje hulp) naar de top van de klimtoren.

De groep werden opgesplitst in twee groepjes. De ene groep volgde een parcours met allerlei stoere obstakels. De andere groep mocht gaan klimmen in de klimtoren! Het parcours ging als volgt: we begonnen door over het klimrek te klimmen, daarna aan een touw zwaaien, hierna een stukje rennen naar twee banken met twee balken erop; hier moesten we overheen en onderdoor klimmen. Aan de voorkant van het gebouw hing een helikopternet en een slackline tussen twee bomen. Daar klommen en liepen we overheen waarna we het parcours nog een aantal keer gedaan hebben. Dit was wel cool om te doen!

Ondertussen was de andere groep bezig het klimmen. Het klimmen gebeurde met behulp van Boris. Hij is leiding bij de Explorers van HJB Llanos en weet alles over klimmen. Hij hielp samen met Annemarie de Bevers omhoog bij onze klimtoren. Elke Bever kreeg keurig een klimgordel aan en werd vastgeklikt aan het touw. Deze zat aan het uiteinde natuurlijk weer vast aan een leiding op de grond. Nadat Annemarie voor had gedaan hoe je omhoog kon klimmen mochten de Bevers het proberen! Zelfs de jongste Bevers klommen helemaal naar de top en kwamen keurig weer naar beneden. Een heleboel Bevers vonden het zo leuk dat ze het een aantal keer achter elkaar hebben gedaan. Wist je dat je ook een soort Twister op de toren kunt spelen door de gekleurde greepjes? Konden de Bevers hun linkerhand op geel doen, en hun rechterhand op bijvoorbeeld blauw? Als de Bevers naar beneden wouden hoefden ze alleen maar hun benen te strekken en voetjes tegen de wand aan te zetten. Zo liepen de Bevers 1 voor 1 naar beneden. Uiteraard hebben we de groepjes na een tijdje omgewisseld zodat iedereen de top kon bereiken. Nadat we binnen wat gedronken hadden werd er nog touw getrokken en een spelletje ‘in de sloot’ gespeeld. De Bevers kregen nog wat tijd om te klimmen, want tja, dat was toch best wel gaaf en bijzonder!

Boris bedankt voor je hulp! We vonden het erg geslaagd. Volgende week weer een nieuwe opkomst, tot dan.

Reacties zijn gesloten.