Bevers – Beestjes zoeken en een heleboel spelletjes!

Omdat het alweer de laatste opkomst van dit seizoen was stonden er een heleboel leuke spelletjes op het programma. Nadat er al heel veel blikken waren omgegooid met het blik werpen, stond er een estafette klaar. Daarna hebben we met z’n allen ons insectenhotel nog even bekeken..  Zo zagen we dat er wat spinnen bezig waren geweest want ze hadden in de hoekjes hun web achter gelaten.

Een aantal bevers begonnen al direct met het wroeten in de aarde om beestjes te zoeken! Veel blaadjes en takjes waren uit het hotel gevallen dus de bevers zochten naar wat nieuwe inboedel. Takjes, steentjes, blaadjes en her en der gedroogd mos. De bevers wisten heel goed te vertellen dat de lange gleuven onderin speciaal voor de vlinders waren. Ze klappen zo hun vleugels dicht en ze schuiven naar binnen! Dit keer was de pissebed favoriet, iedere bever heeft er een paar in zijn hand gehad. Stenen en takken werden van de grond getild en al gauw vonden we de eerste pissebedden op de natte aarde. Een aantal van ons vond die kriebelbeestjes helemaal niets. Maar uiteindelijk vonden alle bevers wel een leuk kriebelbeestje en durfden ze zelfs de beestje op te pakken! En nee dat vonden ze helemaal niet eng.

Na een drinkpauze werd er nog levensgrote boter kaas en eieren gespeeld. De bevers waren hier veel te goed in. Ondertussen was de leiding bezig met het vullen van de waterballonnen. Dit hadden de bevers allang in de gaten. WATERGEVECHT!!!! Met de katapulten werd iedereen bekogeld! Er gingen zeker wel honderd ballonnen doorheen!! Helaas was daarna de opkomst al afgelopen.

Graag zien we jullie volgende week zaterdag op onze afsluitende BBQ. Dit was tevens de laatste opkomst, 9 september staan we weer klaar! Graag tot dan.

Reacties zijn gesloten.