Welpenkamp 2015 – Avonturen in de ruimte

DSC02155 (Medium)

Donderdag 14 mei was het zover, we waren klaar om te vertrekken naar het grote onbekende: de ruimte. Bepakt en bevoorraad om het meer dan 50 uur vol te houden werd de reis aangevangen.

DSC02162 (Medium)

Na de lancering die met veel geschud en lawaai plaats vond, werden de welpen op verschillende manieren op de proef gesteld. Zo moesten er meteoren en kometen worden ontweken, geleerd worden te eten zonder dat er zwaartekracht is, communiceren zonder woorden en nog wel meer.

DSC02153 (Medium)DSC02173 (Medium)

Eenmaal op een verre planeet aangekomen bleek echter dat bij de landing het ruimteschip beschadigd was geraakt en dat het niet mogelijk was om gelijk terug te keren naar de aarde. Vandaar dat er een kamp opgeslagen moest worden om de dagen erna een oplossing te vinden om het schip weer aan de praat te krijgen.

‘s Nachts werden de welpen ook nog eens werden opgeroepen om te helpen Alien-eieren te vernietigen, maar de dag erop kon begonnen worden aan het repareren van het schip. Het bleek dat de Multifluxi-tetrarollator naar z’n grootje was en iedereen begrijpt dat een ruimteschip dan geen millimeter meer vooruit komt.

DSC02192 (Medium) DSC02210 (Medium)

Ergens op de planeet moest wel een dergelijk apparaat te vinden zijn, maar het vinden ervan is lastig. Gelukkig hadden de planeetbewoners wel een gadget om dit makkelijker te maken, die wilden ze alleen niet zomaar afstaan. Daar was veel ruimtegeld voor nodig, wat de welpen dus eerst bij elkaar moesten zien te verdienen. Dit werd gedaan door middel van de “Space Race”. Door het doen van opdrachten en het verhandelen van waar zoals Marsappels, Super ruimtedrank en regenboog in een potje werd een bedrag bij elkaar gesprokkeld waar de planeetbewoners het Multifluxi-tetrarollatorlocatiebepaalapparaat voor van de hand wilden doen. Met behulp van het apparaat was het een fluitje van een cent om het vervangende onderdeel te vinden.

DSC02220 (Medium) DSC02229 (Medium)

Om te zorgen dat we op de terugweg veiliger zouden vliegen werd er allemaal nieuwe prototypes gemaakt voor ons ruimteschip. Om te testen welke ontwerpen veilig waren werd er een schaalmodel gemaakt waarin een ei werd gestopt, waarna het schip een valtest onderging. Enkele ontwerpen bleken zo goed dat ze de zwaarste testen zelfs overleefden. Met een nieuw en verbeterd ontwerp voor ons ruimteschip en het vinden van de Multifluxi-tetrarollator was het mogelijk om uiteindelijk weer veilig terug naar de vertrouwde aarde te keren.

Het was een spannende missie waarin veel is gezien en meegemaakt! Nog veel meer dan in dit korte verslag is beschreven. Het was dus een zeer geslaagd kamp wat ons betreft, dus volgend jaar weer!

 

Reacties zijn gesloten.