Oergezellig in de Oertijd! Welpenkamp 2016

Met de mededeling dat er een bijzondere archeologische vondst was gedaan in Ommen zijn de welpen op Hemelvaartsdag richting Ommen vertrokken voor het jaarlijkse welpenkamp. De reis ging dit jaar naar het kampeerterrein de Ada’s Hoeve. Daar aangekomen werd de bagage snel in de tenten gelegd waarna de archeologische vondst werd bestudeerd.

Het bleek dat er een bijzondere grot was gevonden met daarin oeroude grottekeningen. Het was een hele klim naar beneden, waarbij de weg gevonden moest worden in het donker en een ondergrondse rivier overgestoken moest worden. Aan het eind van de grot kwamen we wonderbaarlijk genoeg weer in de open lucht en zagen we een vreemd figuur! Hij praatte nogal gebrekkig en vertelde dat hij zijn favoriete knots was kwijtgeraakt in het gevecht met de sterkste dino van het woud. Dat was gek natuurlijk, want dino’s zijn er toch niet meer?!

Toch wel, vertelde de oerman. Hij had de hulp van de kinderen nodig om zijn knots terug te krijgen van de dino en daar was wat voorbereiding voor nodig. Eerst een goed maal en ‘s avonds toen het ging schemeren voerden we een verrassingsaanval op de dino’s uit, waarbij we hun eieren afpakten. De dag erop hebben we het jagen op dino’s geoefend door middel van boogschieten. Uiteindelijk oordeelde de oerman dat het toch beter was om een goede knuppel te gebruiken tegen de dino. Maar aangezien die van hem zoek was, moesten de welpen ieders zelf een goede knuppel maken en, nog belangrijker, versieren met dingen uit de natuur.

De dino was nog nergens te zien en daarom was het wel tijd voor een welverdiend ijsje, het was er immers warm genoeg voor! Nu bleek alleen dat er een beer in onze ijsvoorraad had gezeten en deze meegenomen had! De welpen konden dankzij hun goede spoorzoekvaardigheden gelukkig de beer volgen naar waar hij ze verstopt had. Dat bleek helemaal in het centrum van Ommen te zijn!

Toen we na de ijstijd weer aankwamen op ons kampterrein hoorden we dat de dino gezien was en we haalden dus gauw onze zelfgemaakte knotsen erbij om er met z’n allen op af te gaan. De dino schrok zich een ongeluk toen de welpen luid brullend en zwaaiend met hun wapens op hem afkwamen. Van schrik liet hij de gestolen knots van de oerman achter en rende met z’n staart tussen z’n benen er vandoor.

De oerman was ons heel erg dankbaar en had gewild dat we zouden blijven. Maar met al die dino’s en beren in de buurt leek het ons beter om toch maar weer via de grot terug te keren naar de veilige wereld. Om dit avontuur niet te vergeten hebben we deze opgeschreven zoals het in de oertijd ging: met een grottekening. Maar dan makkelijk mee te nemen op een groot doek. Daarna was het helaas tijd om de spullen weer in te pakken en terug te keren naar Almelo.

We kijken terug op een geslaagd kamp met prachtig weer. We hopen dat iedereen er van genoten heeft, wij wel ten minste!

 

 

Reacties zijn gesloten.