KlauterScouts

Normaliter bezoeken de Scouts ieder jaar de Sinterklaas intocht in de binnenstad. Dit jaar was het een keer anders en was er een leuk programma voorbereid om de Scouts als pieten door de bomen te laten slingeren.

Na de nieuwe patrouille indelingen bekend gemaakt te hebben, kon de opkomst beginnen met een korte opwarmer. Hierbij probeerden de Scouts elkaar een indianentaal wijs te maken. En om even de energie kwijt te kunnen werd ook nog een potje vuurmat gespeeld.

2016-11-12_vuurmat 2016-11-12_knopen

Nadat iedereen genoeg indiaans had gesproken begonnen zij met het bedenken en ontwerpen van een heuse klauterbaan. Hierbij konden zij touwen, jute zakken en de welbekende pio-palen gebruiken. De Scouts gingen in de nieuwe patrouille indelingen aan de slag en bouwden zowaar een klauterbaan tussen de bomen.

Nadat de Scouts als aapjes over het parcours waren geklauterd werd de boel weer afgebroken en ingepakt.

2016-11-12_klauterscout02 2016-11-12_klauterscout01

Hierna kregen zij de opdracht om met pepernoten en suikerlijm een pepernotenkasteel te bouwen. Helaas was hier niet zo veel tijd voor en waren er te weinig pepernoten om iedereen van een kasteelmuur te voorzien (eigen schuld, dikke buik).

2016-11-12_pepernootkasteel 2016-11-12_pepernoten_suikerlijmle

Dat mocht de pret niet drukken en onder invloed van grote hoeveelheden speculaaskruiden besloten we de dag met een kwartier vrij rondrennen.

Reacties zijn gesloten.