Hotsjietonia in 2017!

Afgelopen zaterdag was weer de eerste opkomst van het nieuwe jaar en deze stond in het teken van ‘buitenleven’. Er waren weer gezellig veel Bevers en twee nieuwe kinderen die kwamen kijken, welkom Jade en Karlijn! We zijn natuurlijk weer gestart met het openingslied. De leiding en de kinderen waren in de vakantie het lied toch een beetje vergeten want het ging niet helemaal goed 😉 Toch maar weer iets beter oefenen voor de volgende keer.

Vervolgens zijn we naar het bos gegaan voor een Hotsjietonia speurtocht. De bewoners van Hotsjietonia waren van alles kwijtgeraakt in het bos en de Bevers hebben dit weer opgezocht. Zo was Bas Bos zijn hoed kwijtgeraakt, waren Fleur en Keet Kleur hun kwasten kwijt, Rozemarijn haar pan was zoek en de veiligheidsbril van professor Plof was verdwenen. De Bevers hebben heel goed gezocht en vonden al snel de spullen. Het was erg mooi in het bos met al die sneeuw. Maar omdat het ook wel koud was hadden we op het troephuis lekker warme chocolademelk klaargemaakt. Dit vonden de Bevers erg lekker en de meesten wilden ook nog voor een tweede keer!

Toen we weer opgewarmd waren hebben we nog even mini tenten gepionierd van spekjes en satéprikkers. Er kwamen heel veel verschillende bouwwerken tevoorschijn! Toch konden we het niet laten om weer even naar buiten te gaan. We hebben onze parachute van zolder getrokken en speelden het spel “parachute bal”. Hierbij gaat het vooral om samenwerken om de bal zo hoog mogelijk te gooien. Of de parachute hoog op te gooien en dan gauw met zijn allen onder de parachute kruipen. Het leukste was nog om van plaats te verwisselen met een andere Bever als de parachute omhoog ging. En dan weer goed te staan als hij naar beneden kwam! Dit was tevens het laatste spel voor Bever Coen. De Bevers vonden het helemaal niet leuk dat hij ons ging verlaten 🙁 Na het spel kregen we allemaal nog een traktatie van Coen, erg lekker dankje Coen! En was het tijd om afscheid te nemen.

Al met al vonden wij dit een zeer geslaagde opkomst en willen dit graag zo doorzetten in het nieuwe jaar! Tot volgende week allemaal 🙂

Reacties zijn gesloten.