Eerste Beveropkomst!

Beveropkomst - HJB LlanosAfgelopen zaterdag was het zo ver. Onze eerste Beveropkomst sinds ongeveer twee decennia bij de HJB Llanos! Zaterdagochtend stonden er 15 enthousiaste bevers te trappelen om mee te mogen doen met het leuke en uitdagende programma. De leiding vond het misschien wel net zo spannend als alle bevers (en de ouders). Nadat de ouders zich hadden geïnstalleerd buiten aan de koffietafel was het tijd om te beginnen. We openden natuurlijk met het Beverlied! Het thema van vandaag bestond uit ‘identiteit’. Zo werd er van een bol wol een groot spinnenweb gemaakt. De bevers zitten hierbij in een kring en houden de draad van het bolletje wol vast en gooien of rollen de bol wol naar een andere Bever in de kring. Diegene die de bol wol krijgt vertelt hoe hij heet en hoe oud hij is. Zo leerden we elkaar iets beter kennen.

Beveropkomst - HJB LlanosTijdens de drinkpauze kregen de bevers te horen dat de leidsters Carola en Mai Lun iets kwijt waren, namelijk… Stuiter! Stuiter beleeft allerlei avonturen in het dorp Hotsjietonia. Stuiter was misschien ook wel een beetje nerveus, want hij had de nieuwe Bevergroep nog niet gezien. Daarom was het nog veel spannender voor Stuiter om zoveel bevers in 1 keer te ontmoeten. De Bevers konden niet wachten om te helpen met zoeken. Voordat we op pad konden om Stuiter te gaan zoeken, ging het brandalarm af en kwam Keet Kleur met haar blouse vol met verf binnenrennen. Ze had de verfkwasten nog in haar knot zitten en was hartstikke gehaast. Ze was helemaal van slag! “Ik snap er niets van!”, riep ze steeds. “Het alarm ging af!! Hoorden jullie dat ook? Stuiter kan ons vast helpen, maar die moeten we wel eerst zoeken!”.

Bevers - HJB Llanos

Eenmaal buiten kwamen de Bevers en Keet erachter dat ze het spoor van genummerde ballonnen moesten volgen. Deze waren over het hele scouting terrein verspreid. Tijdens de ballonnen-zoektocht moesten de Bevers allerlei gevaarlijke obstakels overwinnen. Zo moesten ze over een krokodillen vijver klimmen, via hoepels langs de gevaarlijke slangen, knopen uit allerlei touwen zien te krijgen, en als laatste over het grote touwnet heen klauteren! Op het eind kwamen de Bevers uit in het bos van Hotsjietonia. Hier stond ook de hut van Stuiter. Uit volle borst riepen de Bevers als een echte kolonie zijn naam. “Stuiter!! Stuiteeeer!!”

Ze hebben Stuiter gevonden! Stuiter vond Bevers - HJB Llanoshet erg leuk dat ze er waren, maar was nog een beetje zenuwachtig omdat het zo veel Bevers waren. Na een kort verhaal over Hotsjietonia nam hij ze mee voor een spelletje. Van blaadjes en takjes maakte hij figuren op de grond. Deze moesten de Bevers na maken. Hierbij moesten ze zelf op zoek naar de takjes en blaadjes. Om het moeilijker te maken dekte Stuiter zijn voorbeeld af met een doek. Na twee van deze spelletjes vond Stuiter dat de Bevers wel een beloning hadden verdiend. Namelijk een zak met marshmallows. Deze hebben ze zelf boven het vuur klaargemaakt en lekker opgepeuzeld. De bevers waren namelijk erg hongerig van hun avontuurlijke tocht! Na nog een aantal liedjes te hebben gezongen was het tijd om terug te gaan naar het Beverlokaal en het sluitingslied te zingen.

Bevers marshmellows - HJB Llanos

Al met al een geweldig leuke eerste opkomst met tevreden Bevers en ouders! Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.