Bevers werken samen aan proefjes

Onze bevers hebben zich tijdens de opkomst bezig gehouden met proefjes. Omdat hier volledige concentratie voor nodig was, hebben ze eerst “vies lekker” gespeeld. Hierbij stond er een bever in het midden van het veld. Als de bevers iets lekkers opnoemt rennen de anderen naar de overkant. Hierbij probeert de bever zoveel mogelijk andere bevers te tikken. Nadat iedereen warm was ging opeens de portofoon van Dennis af. Mai Lun had zichzelf opgesloten op de beverzolder. Ook was het rek met hoepels over haar heen gevallen. Gelukkig konden de bevers haar bevrijden.

Eenmaal weer terug in het lokaal stonden er al tafeltjes klaar met verschillende spullen voor de proefjes. Het groepje van Dennis begon met de papieren bloemen. Iedereen knipte de bloemen netjes uit en daarna werden de blaadjes naar binnen gevouwen. Wat zou er gebeuren als we de bloemen in het water gooien? Langzaam gingen de blaadjes open! Omdat het papier water opzuigt worden de blaadjes wat dikker. Daardoor vouwen ze elkaar weer open. Op het andere tafeltje was een groepje bevers bezig met water, lucht en vuur. Ze konden een glas met water op de kop houden zonder dat het water eruit viel! Tot een bever het viltje onder het glas wegtrok! Oeps, alles nat. Maar geen probleem! Ook werden er bordjes met water gevuld en kaarsjes in het midden aangestoken. Wat zou er gebeuren als ze het glas hier overheen zetten? Natuurlijk gaat het kaarsje dan uit omdat de lucht (zuurstof) op raakt. De bevers weten namelijk precies wat er nodig is voor vuur! Maar hoe kan het dan dat het water in het glas opeens om hoog gaat en het kaarsje begint te drijven? Tja.. de bevers weten het antwoord wel!

Ook demonstreerden Benthe en Laurens een proefje met ballonnen en een waxinelichtje. 1 ballon was gevuld met water. Wat zou er gebeuren als je deze boven een kaarsje houdt. De ballon knapte in ieder geval niet! Nadat alle bevers verwonderd toe zaten te kijken was het tijd om naar buiten te gaan. Dennis had een blikje met allerlei poedertjes gemengd en maakte zo een echte rookbom! De bevers vonden de kleuren van het vuur heel mooi. Als snel kwam Stefan van de welpenleiding bij ons kijken en was het zo ver.. Sven en Sam mochten overvliegen. Heel veel plezier bij de welpen!

En andere bevers: tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.