Bevers – Sport & spel in Hotsjietonia

HJB Llanos | BeversAfgelopen zaterdag stonden er weer een heleboel Bevers en kijkers klaar. Het was een gezellig boel. We begonnen met levend stratego. Klinkt misschien lastig, maar deze bever versie is precies goed! De groep werd verdeelt in 3 kleine groepjes. De groepen gingen verspreid over het terrein staan zodat ze elkaar niet goed konden zien. Elk groepje was een dier. Zo was er een groep met leeuwen, een groep olifanten en een groep muizen. Elke Bever kreeg het dier van zijn/haar groepje op een kaartje mee. Na het starten moesten de muizen de olifanten tikken, de leeuwen de muizen en de olifanten de leeuwen. Het was mega spannend want er zaten een aantal hele vlugge Bevers bij! Als een bever iemand tikte moest de ander zijn kaartje afgeven. Hij kon dan bij de leiding weer een nieuw kaartje ophalen. Het groepje met de leeuwen won!
Zij hadden ontzettend veel muizen gevangen.

HJB Llanos | Bevers

Hierna werd er een pot trefbal gespeeld. Als een Bever geraakt werd door de bal moest hij het veld verlaten, net zo lang tot er heel weinig Bevers over waren. Iedereen vond het zo leuk, dat de Bevers opeens besloten om met de hele bever kolonie tegen de leiding te gaan spelen. Je raadt het al; de Bevers waren veel te sterk tegen 3 man leiding en wonnen!

Tijdens de pauze werd er gezongen voor Olivier, hij is namelijk jarig geweest! Nog van harte! De traktatie was erg lekker. Hierna werd er afgesloten met “dode vis” en het sluitingslied.

Volgende week worden Kaya, Tycho, Ivar en Bram geïnstalleerd. Zij horen dan officieel tot de Bevers. Tot dan allemaal!

Reacties zijn gesloten.