Bevers – Pannenkoekenfeest!

De Bevers hadden een pannenkoekenfeest afgelopen zaterdag! De reden was minder leuk. Carola gaat helaas stoppen met het leiding geven. Daarom hadden we een speciale opkomst met allerlei leuke spelletjes.

Iedereen was ontzettend enthousiast. We begonnen daarom met een oude favoriet, vosje vosje. Nadat iedereen wat energie kwijt was gingen we verder met voorhoofdsbal. Konden de Bevers per tweetal met een ballon tussen hun voorhoofd aan de overkant komen? Het was wel een beetje gek lopen. Maar ze konden het heel goed! Nu we toch zoveel ballonnen hadden opgeblazen was het tijd voor de ballonnen dans. Iedereen kreeg een ballon en deze mocht je door heel het lokaal tikken. Als de muziek uit ging moest je snel een ballon pakken. Elk rondje ging werd er een ballon uit de groep gehaald. Net zo lang tot er heel weinig Bevers over waren! Het leek wel een beetje op stoelendans maar dan net even anders.


Na de dans konden de Bevers snoep happen en eend, eend, zwaan spelen. Iedereen zat in een kring. Een Bever liep steeds om de kring heen en noemde elke Bever een eend of een zwaan. Als je een zwaan werd genoemd moest je proberen de Bever te pakken. Was je te laat dan werd jou plekje in de kring “ingepikt”. Bevers vonden dit heel leuk en we hebben tot de pauze een aantal van deze potjes gespeeld.

Na de pauze was het tijd om pannenkoeken te bakken. Elke Bever kreeg een eigen pannetje. De Bevers konden zelfs hun eigen pannenkoek omdraaien en wisten precies wanneer ze klaar waren. Uiteraard was er ook stroop en poedersuiker. Sommigen hadden wel vier (mini)pannenkoekjes op! Er kwamen een heleboel voorbij, sommigen met meer poedersuiker dan pannenkoek đŸ˜‰ Her en der werd er ook een pannenkoek gebakken voor een broertje of papa of mama. Goed gedaan Bevers!

Volgende week weer een nieuwe opkomst. Jade, Xavier en Olivier zullen dan geĂ¯nstalleerd worden! Carola, nogmaals dank voor je leuke en gezellige inzet!

Reacties zijn gesloten.