Bevers – Mijn eigen wereld

Na het openen mochten we de kist open maken, het thema deze keer was identiteit. In de kist zaten allemaal foto’s van de bevers. Wat zouden we daar mee gaan doen? Voor dat we daar achter kwamen gingen we eerst een leuk actief spel doen. Bij het spel was ons uiterlijk belangrijk. We kregen opdrachten, maar alleen als iets van jouw uiterlijk werd genoemd moest je die opdracht doen. ‘Iedereen met een blauwe jas aan springt 20 keer in de lucht.’ Of: ‘Iedereen met laarzen aan rent zo snel mogelijk naar de boom en weer terug.’ Het was heel leuk want we moesten goed opletten en naar onszelf kijken of wij de goede kleuren in bijvoorbeeld onze kleding hadden.

Nadat we allemaal heel druk hadden gesprongen, gerend en rondjes hadden gelopen gingen we naar binnen. Daar vertelde Annemarie over de foto’s. De bevers mochten zichzelf uitknippen en op een groter blad plakken. Op dat grote blad mochten we onze eigen droomwereld maken met stiften, knopen, veren en draad. Sommige droomwerelden waren van snoep, andere van prinsessen. Het was zo leuk om te zien dat alle bevers heel nauwkeurig en geconcentreerd hun eigen wereld zo mooi mogelijk maakten.

Nadat onze kunstwerken af waren kregen we wat drinken en gingen we buiten met Alex en Annemarie verschillende dingen uitbeelden. Hetgeen wat werd uitgebeeld moest geraden worden door de andere bevers. Hockey, voetbal, schrijven, een hond, een paard. Alles werd geraden.

Als laatste deden we nog identiteitsbingo. Sanne noemde allemaal kenmerken en als jij dat in je uiterlijk had mocht je een kruisje zetten op een bingokaart. ‘Zet een kruisje als je blond haar hebt.’ ‘Zet een kruisje als je blauwe ogen hebt.’ Het was heel spannend want veel bevers hadden hetzelfde aantal kruisjes. Uiteindelijk heeft Danique gewonnen, gefeliciteerd!

De opkomst was al op zijn eind en alle bevers lieten hun droomwereld zo snel mogelijk aan hun ouders zien. Wat zijn ze mooi geworden!

Volgende week worden Yaliza, Sven en Felix geïnstalleerd, we hebben er zin in!

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.