Bevers – In de knoop met Stanley Stekker

Afgelopen zaterdag was de eerste opkomst in het thema van de Stanley Stekker badge. Ondanks dat de halve beverkolonie ziek was, hebben de andere bevers enorm goed hun best gedaan om zoveel mogelijk van Stanley te leren.

Om te kijken hoe goed de bevers touwtjes uit de knoop kunnen halen, had Stanley wel 10 touwtjes buiten verstopt en vastgeknoopt. De meisjes waren net iets sneller dan de jongens en hadden het eerst alle touwtjes gevonden en de knopen eruit gehaald. Stanley had wel door dat de bevers al heel goed knopen uit een touw konden halen, maar zouden ze net zo goed zijn in het knopen van veters??

Met een oefenschoen werd er druk geoefend: blauw over groen; de blauwe veter door het holletje en je hebt een knoop. Dan een lus maken met blauw, met groen om de blauwe lus heen, dan met het muizenkopje door het holletje en: een strik! Voor sommigen was het nog wel ietsje lastig allemaal, maar iedereen heeft supergoed geoefend!

Ook had Stanley nog een paar leuke spellen bedacht om tussen het veterstrikken door een beetje energie kwijt te raken. Zo waren de bevers om de beurt een wilde hengst; hierbij moesten ze zoveel mogelijk bevers tikken terwijl ze aan een touw aan de boom zaten. Lastig hoor!

En een heel spannend spel was ‘klokslag 12’; verstoppertje, maar dan in het donker. Spannend!

Een goede week allemaal en tot zaterdag. Hopelijk kunnen we dan samen Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen!

Reacties zijn gesloten.