Bevers – Hotsjietonia in rep en roer!

Wat een drukte was het vandaag in Hotsjietonia. Sommige bevers hadden een vriendje of vriendinnetje meegenomen om gezellig te komen spelen bij ons. En dat was maar goed ook. Want bij het openmaken van de beverkist, vonden de bevers een brief van Stuiter. Stuiter was ontzettend druk, er was van alles aan de hand in Hotsjietonia, dus kon hij niet zelf langs komen. In zijn brief vroeg hij daarom of de bevers ook een paar bewoners van Hotjsietonia wilden helpen. Om de bewoners te vinden, had Steven Stroom een route gemaakt met foto’s die de bevers konden volgen.

Iedereen pakte zijn spullen in. De bevers waren erg nieuwsgierig waar die plastic zakjes, touwen en spijker voor nodig waren….  Snel vertrokken we om dit uit te gaan vinden!

Voordat we er waren, moesten we eerst over hekken klimmen en grote modderplassen ontwijken. Daarna konden de bevers met behulp van de foto’s alle plekken vinden waar ze moesten helpen. Zo kwamen ze langs Rozemarijn; zij wilde een Sinterklaastaart bakken, maar had geen tijd om te proeven wat er in de bakjes zat. Dat hebben de bevers natuurlijk voor haar gedaan, waarna ze Rozemarijn konden vertellen wat het allerlekkerste zou zijn voor haar taart. Ook Keet Kleur had hulp nodig; ze wilde een schilderij maken van allerlei vrolijke herfstkleuren, maar ze had geen tijd om prachtige blaadjes te zoeken. De bevers hebben daarom de mooiste kleuren verzameld en in een plastic zakje bewaard voor Keet. Toen kwamen de bevers erachter waar ze de touwen voor nodig hadden. De brug in het park was niet veilig meer! Nu zou Stanley Stekker dit zelf wel gerepareerd hebben, maar die had het nog druk met een Piet redden van een ingestort dak. Dus de bevers hebben snel de brug afgesloten met touwen, zodat niemand er meer langs kon. Stel je voor dat Sinterklaas langs zou komen en door de brug zou zakken… Als laatste werd de hulp ingeroepen door Steven Stroom. Hij is gek op reizen en was daarom zijn koffer al aan het pakken voor de volgende reis. Hij was hier zo druk mee, dat hij de bevers vroeg om een bootje te bouwen en uit te proberen welke het beste zou varen. Met dit bootje kon hij dan op reis. Met boomschors, satéprikkers en een papiertje als zeil werden de mooiste bootjes gemaakt die in de vijver te water werden gelaten. Na alle bewoners geholpen te hebben, konden we terug naar het scoutinggebouw waar de papa’s en mama’s al op ons stonden te wachten. Maar niet alleen de papa’s en mama’s stonden te wachten…..ook de staf van Sinterklaas stond te wachten, helemaal alleen in hoek. Niemand wist hoe die daar nu gekomen is. Hoe dit nu gaat aflopen……

Bedankt voor jullie goede hulp en tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.