Bever EHBO

Afgelopen zaterdag stond de beveropkomst in het teken van Veilig & Gezond. Na een actief potje vies-en-lekkertje met gezonde en niet zo gezonde voorbeelden, begon de cursus knuffel-EHBO. Wat zit er eigenlijk in die grote, blauwe, mysterieuze EHBO-koffer? Wat doe je als je knuffel of jijzelf pijn hebt? Iedere bever heeft zijn knuffel vakkundig verbonden en ook op professioneel niveau een pleister geplakt. De knuffels waren weer helemaal opgeknapt.

Daarna begon de boodschappenestafette. De bevers werden verdeeld in twee groepen. Ze renden naar de pion, pakten een verpakking en mikten deze in de grote zak. Daarna kon de volgende. Na een spannende strijd was de eindstand 1 – 1!

Ondertussen werden binnen de voorbereidingen getroffen voor het maken van slijm. In bekertjes zat een mengsel van wasmiddel en lijm. Iedereen heeft zich vermaakt met dit lekker ruikende, elastische goedje. Ondanks dat het nogal een zooitje was daarna, was het het opruimen dubbel en dwars waard! Het slijm moest even blijven staan om echt slijmerig te worden, dus hebben we tijdens het wachten ranja gedronken en Beverhuisregels gemaakt. Ook dat hoort bij het thema: hoe ga je met elkaar om? De regels zullen volgende week op de deur hangen.

De verpakking van de boodschappenestafette moeten ook opgeruimd worden, maar niet alles ging in één zak. Het afval lag verspreid achter het troephuis en werd door de bevers gescheiden in papier en plastic, foutloos en supersnel!

Voor vier bevers was dit de laatste opkomst: Luuk, Lucas, Ivar en Tycho. Ze werden een voor een opgehaald door de welpenleiding tijdens vosje-vosje. Ontzettend bedankt voor de gezelligheid! We gaan jullie wel een beetje missen.. maar ook nog leuk nieuws; Bo, Sam, Nathan en Jelte hebben een echte zwembadge verdient! Zij hebben namelijk het zwemdiploma behaald.

En toen klonk het sluitingslied alweer, tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.