Afsluiting Zomerkamp 2015

Zaterdag was alweer de eerste opkomst van het seizoen. Een week na het einde van het zomerkamp was het tijd het kamp officieel af te ronden en de winnaars van de kamptrofee bekend te maken.

2015-08_zomerkamp-kampterrein

Het zomerkamp, met als thema De Legende van de Bokkerijders, had de hele week in het teken gestaan van de strijd tegen de Baron, die het leven van de burgers steeds moeilijker maakte en meer en meer belasting vroeg.
Nadat de scouts zaterdag op het kampterrein aankwamen werden de patrouilles gevormd. Die hadden als eerste taak hun tent op te zetten en de keuken op te bouwen waaraan de hele week gekookt ging worden.
Die avond kregen ze bij het kampvuur een brief van de Zwarte Kapitein, de leider van de Bokkerijders, die hem vroeg om hulp. Ze moesten daarvoor wel de volgende dag een beproeving ondergaan.

2015-08_zomerkamp-bokkenjacht 2015-08_zomerkamp-inspectie
In het centrum van Ommen moesten ze op Bokkenjacht, waarbij een code ontcijferd kon worden die zou leiden naar de plek van de inzwering. Die avond hebben alle scouts hun medewerking gezworen op de Dode Hand en kon de strijd echt losbarsten.

De week vloog voorbij en na vele activiteiten als: een looptocht waarbij met z’n allen werd overnacht onder een zeil, boogschieten, kanoën, eigen hangmat knopen, kampvuren bouwen en daarbij vele potjes Weerwolven, yells, Hollandsche Leeuwen met de buren, zwemmen, brandmerken en wat al niet meer was het alweer tijd om naar het troephuis in Almelo terug te keren.

Gedurende de week werden door de patrouilles dukaten verdiend door onder andere het goed presenteren van de patrouille tijdens inspecties, opdrachten voor de Zwarte Kapitein uit te voeren en het bereiden van heerlijke maaltijden. Deze dukaten konden bij de marktkramer worden ingewisseld voor versterking bij het gevecht tegen de Biggenrijders, het leger van de Baron.

En nu was het dan zover. De Bokkerijders hadden zich bewapend en de aanval kon worden ingezet. De scouts wisten het leger van de Baron dusdanig te verzwakken dat de Baron geen andere keus zag zijn fortuin aan de burgers terug te geven. De overwinning werd gevierd en de scouts konden zichzelf trakteren op een heerlijke gevulde ijshoorn uit het kampvuur.

2015-08-22_hangmat-knopen2015-08-22_ijshoorn

Reacties zijn gesloten.