Welpenkamp 2017!

Het is al weer een tijdje geleden, het zomerkamp van de welpen.

Drie dagen en twee nachten verbleven we op het scoutingterrein Eerde in Ommen. We begonnen onze reis naar het wilde westen op ons eigen terrein, waar we onze stalen rossen beklommen en met zijn allen naar het terrein reden.

Na een wilde rit kwamen we aan. Eenmaal aangekomen hebben we onze wigwammen uitgezocht en ingericht. Natuurlijk begon het kamp pas echt na het hijsen van de vlag en het opnoemen van de wet. Na het openen hadden de kinderen ruim de tijd om het terrein te verkennen en vrij te spelen. Rond 18:00 stond het eten klaar, een grote pan met macaroni waar iedereen lekker van kon smullen. Na het benodigde afwassen, drinken en de bekende ‘yell’ brak de nacht aan en begon het avondspel. De kinderen moesten zakjes buskruit ophalen bij de grote tent om die daarna naar de andere kant van het bos te smokkelen zonder gesnapt te worden door de schurken die zich daar verscholen. Toen de vermoeiende eerste dag voorbij was, gingen de kinderen zich gereed maken voor bed.

Na een vermoeiende nacht (met name voor de leiding) werden de kinderen wakker. Na zich te hebben aangekleed mochten ze deelnemen aan een rondje ochtendgymnastiek. Nadat het enthousiasme er vanaf was gespat (kuch), gingen we met zijn allen ontbijten. Na het ontbijt kregen de kinderen een onverwacht bezoek van de Sheriff, die de kinderen waarschuwden voor de spekjes-bandieten. Helaas hadden deze hun slag al geslagen en waren onze spekjes allemaal verdwenen. De kinderen gingen zich voorbereiden op de jacht door vele spelletjes te spelen, een indianentooi en een jachtkleed te maken. Na de lunch gingen de welpen naar de stad om ooggetuigen te zoeken. Deze ooggetuigen hadden inderdaad wat verdachts gezien, maar wouden hun info niet zomaar weggeven. Na een lange zoektocht verkregen de welpen eindelijk de kaart met de locatie van de spekjes. Onder het genot van een ijsje liepen we allemaal we terug naar het scoutingterrein. Door het mooie weer hadden we helaas een stookverbod, dus konden we de lekkere spekjes niet roosteren. In plaats van de spekjes hebben we familie beer en weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Toen was het helaas weer bedtijd voor iedereen.

Op de laatste dag zijn we wederom begonnen met ochtendgymnastiek en ontbijt. Na het opruimen van onze wigwammen hebben we nog een rondje Hollandse leeuw gespeeld en zijn we met zijn allen naar de regge geweest. Na het spetteren in de rivier was het weer tijd om naar huis te gaan. Voor de laatste keer beklommen we onze ijzeren rossen en gingen we allemaal naar huis.

18700695 1390144177747286 5575454115280409104 O

 

 

Comments are closed