Verkoeling en de tent

Oef, het was weer goed warm tijdens de opkomst.
Gelukkig zijn er dan vele leuke manieren om dan een beetje verkoeling te creƫren.

Zo begonnen we opkomst met een wedstrijdje wie het snelst met zijn tenen alle knikkers uit een een teil haalt. Het was even zoeken naar de juiste tactiek, maar op het eind werden verbluffend snelle tijden neergezet.
Vervolgens nog een kleine competitie. Geef een natte spons door aan alle personen van je groepje, maar gebruik daarbij niet je handen. Alleen de laatste mocht hierbij proberen om nog zoveel mogelijk resterend water uit te knijpen in een bekertje. Het groepje dat als eerste de beker deed overstromen had gewonnen.

Een opkomst kan echter niet alleen uit spelletjes bestaan. Het zomerkamp komt al snel dichterbij, dus wederom een klein stukje voorbereiding hierop. Met voor deze week het opzetten van de patrouilletent.
Gesneden koek, aldus de patrouilleleiders, maar dat viel toch nog wel even tegen. Met hulp en tips van de leiding lukte het uiteindelijk toch om de tenten zomerkamp proof op te zetten.

Als afsluiter toch nog weer een spelletje. Gooi een waterballon in het mandje die bovenop de helm van je ploeggenoot staat. Extra punten als deze daarbij ook nog heel blijft!

Mocht het op kamp ook zulk stralend weer heerlijk zijn, dan hebben we nog veel meer activiteiten om ons mee koel te houden.
En anders hebben we vandaag geleerd hoe we de tent zo opzetten dat in ieder geval alle spullen droog blijven.

Comments are closed