Veilig en gezond met Rozemarijn

Vandaag kwam Rozemarijn op bezoek bij de Bevers om te vertellen over het thema veilig en gezond. Rozemarijn kwam net uit haar moestuintje waar ze net een paprika en bosuitjes had kunnen redden van de regen. Samen met de bevers vond ze ook nog bananen, een blok hout, hagelslag en kleden in de beverkist….wat zouden ze vandaag gaan doen?!
Rozemarijn vindt het erg leuk om gezond eten te maken. Ze had daarom een spelletje bedacht om te zien of de bevers wisten wat gezond en wat ongezond eten is. Elke keer als de leiding iets van eten riep (wortel, drop, chocolademelk, komkommer), konden de bevers naar een groene pilon (gezond), een rode pilon (ongezond), óf een pilon met een vraagteken (‘weet niet’) erop rennen. De bevers wisten bíjna alles, maar hoe (on)gezond is melk, brood of …. hondenbrokjes!?
Omdat het veel geregend had afgelopen week, was Rozemarijn heel vaak nat geworden. Ze wilde daarom graag aan de bevers leren hoe ze hutten konden bouwen, zodat ze tijdens regen altijd een hutje hebben om te schuilen. Met een stapel dekens, stoelen en tafels gingen de bevers aan de slag en bouwden ze de grootste tent óóit!
Toen werd het tijd voor vuur! Na instructie over hoe je veilig een vuur moet maken (samen met volwassenen), werden er bananenboten gemaakt die de bevers met de leiding in het kampvuur legden. Na een spannend spelletje aardappel-tikkertje, waren de bananenboten warm genoeg en hebben de bevers hun eigengemaakte bananenboten heerlijk opgesmikkeld. Aan het eind mochten de bevers het vuur nog even lekker opstoken met eigengevonden hout.
Het was weer een leuke en leerzame opkomst. Een goede vakantie allemaal en tot 31 oktober. We hebben dan weer een spannend programma gepland!

 

Comments are closed