Speurneuzen op beverkamp 2018!

Vrijdag aan het einde van de middag was bijna alle beverleiding met hulptroepen aanwezig op het troephuis. Ondanks de harde regen van een dag ervoor besloten we toch om de patrouille tenten op te zetten. Drie stuks rondom de kampvuurkuil.. speciaal voor het beverkamp! De boodschappen waren al binnen, alle aankleding was verzameld en zelfs meneer Snorremans was opgetrommeld.

Meneer Snorremans
Juist.. eigenlijk speurneus Snorremans. Stuiter had zijn hulp ingeschakeld omdat er een boef was gesignaleerd. Nadat alle papa’s en mama’s hadden geholpen met de slaapplek inrichten (en bedjes oppompen/opblazen; heel fijn!) konden we beginnen. Na het openen en het uitleggen van de regels, stelde speursneus Snorremans zich voor. Het was wel een echte speurneus, want hij had een koffertje met allemaal speurneus spullen. Althans.. zijn spullen had hij zeker weten bij zich maar was hij ondertussen al verloren. Oei.. is deze speurneus wel handig? Daarom hielpen de bevers hem zijn spullen terug te vinden. Hij was zijn verrekijker kwijt, zijn meetlinten en nog veel meer. De bevers waren veel te goed met zoeken. Meneer Snorremans was verbaasd. Hij dacht dat de Bevers hem wel konden helpen om de boef te ontmaskeren.

Op onderzoek uit
Nadat de spullen terug waren mochten de bevers bij hoge uitzondering het beverlokaal in. De boef had een feestje gehouden in het lokaal, het was een enorme rommel! Overal lagen spullen, de kastjes stonden open, er hing zelfs wc papier aan het plafond. Meneer Snorremans had het gebouw met lint afgesloten. Zo kon er niets met eventueel bewijs gebeuren. Per tent mochten de bevers naar binnen, maar niet voordat ze de ultra hygiĆ«nische witte pakken aan hadden. Want ja, we willen natuurlijk niets aanraken of vingerafdrukken door elkaar halen. Bij binnenkomst kregen de Bevers eerst het werkplekje van meneer Snorremans te zien. Hij had ook al een aantal foto’s verzameld van mensen die de boef konden zijn. HUH!? Allemaal foto’s van de beverleiding! Josien, Annemarie, Sanne, Dennis en Mai Lun stonden op de profielen. Overal stonden foto’s bij van lievelingseten, -drinken, -dieren, -kleuren en ga zo maar door. Daarna kregen de bevers aanwijzingskaarten. Hier stonden bijvoorbeeld twee soorten drinken op, twee soorten snoep etc. Kwamen ze een bepaalde soort drinken tegen in de rommel, dan moest dat aangekruist worden! Zo kwamen de bevers erachter dat de boef van een blikje cola hield en gek was op Disney. Ook werd er een haarelastiek gevonden; zou beverleiding Dennis deze dragen?

Na het onderzoek werden de aanwijzingen besproken rondom het kampvuur. Natuurlijk werden er ook nog marshmallows geroosterd, dat hoort bij een echt kamp! Na een paar verhaaltjes was het tijd om naar bed te gaan. Nadat iedereen, een stuk of 10 keer, naar de wc was geweest vielen we langzaam in slaap ;).

De volgende ochtend..
werd iedereen vrolijk wakker. Na een goed ontbijt was het tijd om te beginnen met ochtendgymnastiek en een aantal workshops die meneer Snorremans had georganiseerd. Zo werd er geleerd hoe je spiegelschrift kunt lezen, er werd geschreven met citroensap en er werden schoen- en vingerafdrukken bekeken. Interessant! Want er was ook een schoenafdruk gevonden tijdens het zoeken een avond ervoor. Hmm.. Het was nog iets te lastig. Totdat meneer Snorremans met een foto aankwam rennen. Een blikje cola.. op een wit bankje. Luuk wist ons te vertellen dat het om de bankjes in het Beeklustpark leek. Dus hup jas aan en gaan! Het bleek om het witte prieel te gaan in het park. Daar werd ook een foto gevonden. Van een rode blouse op een ander bankje naast een prullebak. Deze plek was ook in het park te vinden. En ja hoor, op die plek lag weer een foto. Het was duidelijk het insectenhotel op het troephuis! Op die locatie vonden de bevers een doos! Op de buitenkant stond “niet voor bevers!”. Hmmm vast een valstrik. In de doos vonden de bevers buisjes met een lichtgevend drankje en een pakje hondensnoepjes.

Tijd om te vergelijken!
– Dennis kan geen haarelastiekje in, hij hield ook niet van cola en zijn lievelingsdier is een goudvis.
– Josien houdt van cavia’s, drinkt graag water en is dol op spekjes.. valt dus ook af.
– Sanne is gek op konijnen, ondanks dat er in het verhaaltje voor het slapen gaan een konijn zat is zij niet de boef! Ze is namelijk dol op my little pony en fanta. Dus cola en Disney konden we niet aan haar koppelen.

Dan hebben we Annemarie en Mai Lun, zij houden allebei van cola, ook houden ze allebei van Disney. Annemarie had alleen tijdens het kamp wel heel opvallend een Mickey Mouse trui aan. Ook is de lievelingskleur van Annemarie rood, net als de rode blouse in het park.

En ja hoor.. zij heeft een hond en Mai Lun een paard! DUS GEVONDEN!!! Annemarie had de flesjes met lichtgevende drankjes verstopt. Ze vond ze zo mooi omdat er glitters in zaten en elk buisje. De bevers vonden het best stom van haar. Ze durfde het eigenlijk niet direct te vertellen omdat de bevers zo goed aan het oefenen waren om echte speurneuzen te worden. Ze had heel erg spijt en besloot iedereen te trakteren op een waterijsje! Ze beloofde de bevers dat ze zoiets nooit meer zou doen. Eind goed al goed.

De bevers kregen een echt speurneus diploma van meneer Snorremans. We namen afscheid van elkaar en het kamp was afgelopen. Wat was het gezellig! Hopelijk komen alle papa’s en mama’s eruit om de juiste kleding weer bij de juiste bever te krijgen ;).

Comments are closed