Sinterklaas op bezoek bij de Bevers!

Sjonge jonge, wat was dat spannend vanmorgen zeg! Een aantal Bevers hadden speciaal hun Pietenpak uit de kast getrokken. Kaye was zelfs geschmikt als een echt Pietje! Waarom was iedereen toch zo nerveus? We kregen meerdere keren de vraag “komt Sinterklaas ook langs?”, “en zwarte Piet ook?”. We hadden geen idee dus we hebben gewoon geopend met ons Beverlied. Net op het moment dat we de Beverkist aan het openen waren werd er op een op de deur gebonkt. Het zal toch niet!? En ja hoor, daar kwam Sinterklaas binnen met zwarte Piet en heeeeeul veel pepernoten. Geweldig vonden de Bevers het. Maar er miste iets aan de Sint. Waar was zijn staf? Die hebben de Bevers 2 weken geleden gevonden in het lokaal. De Sint was zo moe van het werken zonder zijn staf. Hij was blij dat de Bevers de staf een veilig plekje hebben gegeven.

Uiteraard had Sinterklaas goed zijn werk gedaan en wist hij over elke Bever wel iets te vertellen. Hij had alles in zijn grote boek staan. Iedereen mocht even bij de Sint komen en kreeg een handje snoep van zwarte Piet. Dat was toch wel erg spannend! Nadat Sinterklaas vertrok hebben we buiten een Pieten tikspel gespeeld. Twee Bevers werden omgetoverd tot Pietjes en de rest van de groep kreeg nep cadeautjes. De Pietjes waren hun cadeautjes kwijt en moesten deze verzamelen. Nadat alle zenuwen wat gezakt waren zijn we verder gegaan met de opdrachten van de Stanley Stekker badge. Zo hebben we nog even het veterstrikken geoefend én hebben we geleerd wat een platte knoop is. Iedereen kon het verschil zien tussen een platte knoop en een dubbele knoop! Goed gedaan Bevers, we zijn een stapje dichterbij de eerste badge!

Uiteraard komt Sinterklaas nooit met lege handen op bezoek! Zijn Piet had een zak met cadeautjes achtergelaten! Iedereen kreeg een echt insectenpotje met vergrootglas. De Sint had gehoord dat ze beestjes in het bos zoeken, wat we wel eens vaker gedaan hebben, erg leuk en interessant vinden. Nu kunnen de Bevers zelf beestjes zoeken en van heel dichtbij bekijken zonder dat ze weglopen! Dank u Sinterklaasje! Tot de volgende keer!

Comments are closed