Scouts vermijden dodelijke straal tijdens ninjaspel

Op deze regenachtige laatste opkomst van 2017 wilden de scouts toch graag met een knaller afsluiten. Omdat dit buiten lastig werd vanwege het weer, hebben we ons tijdens deze opkomst in ons lokaal vermaakt.

Eerst trokken we onze schoenen uit, zodat we elkaar niet konden bezeren tijdens het ninjaspel. Tijdens dit opwarmertje stonden we in een kring, volledig op onze hoede. Iemand werd aangewezen om als echte ninja een buurman met 1 soepele beweging aan te raken. De tegenstander werd uitgedaagd deze aanval af te weren met een zelfde soepele beweging.

Eenmaal opgewarmd namen we van de gelegenheid gebruik om het lokaal volledig om te toveren tot hindernisbaan. Hierbij is het doel om van de muur naar de overkant te kruipen zonder dat degene met een blinddoek om op (basis van geluid) de zaklamp op je schijnt. Als je af bent moet je terug om het opnieuw te proberen.

Over de volle lengte worden tafels, stoelen, touwen, en netten zorgvuldig geplaatst, en wordt een vrijwilliger aangewezen om geblinddoekt plaats te nemen op tafel. Na enkele rondjes kruipen in het donker deden we het licht weer aan om alles weer netjes op te ruimen.

Tot volgend jaar!

Comments are closed