Scouts en het kampkeuken-ruilspel

Na deze drukke periode van lange weekenden, Koningsdag en dodenherdenking hebben we de opkomst laten beginnen met een moment om elkaars ervaringen uit te wisselen. Hieruit ontstond het idee om het ruilspel te doen. Maar zoiets gaafs moet je natuurlijk wel eerst verdienen!

We kregen de uitdaging om binnen 30 minuten een kampkeuken te bouwen. Als dit lukte zouden we het ruilspel gaan doen. Dus we haastten ons naar de pio palen, en gelukkig had de leiding de touwen al klaargelegd. Mede door de coördinerende rol van onze PL’s (Patrouille leiders) had iedereen helder wat de taken waren, en hoefde niemand stil te zitten. Enkelen vroegen om wat knopen-bijles, die met plezier door Wouter gegeven werd. Met goede samenwerking maakten we de keuken binnen te tijd af! 27 minuten om precies te zijn.

We maakten gebruik van het moment om even te chillen op ons kersverse bouwwerk. Toen de leiding ons erop attendeerde dat je na het spelen ook altijd weer opruimt, druppelde langzaam een helder beeld van de werkelijkheid bij ons binnen, die de leiding nog even aansterkte door hier een tijdlimiet van 15 minuten aan te verbinden, om zo de opdracht succesvol te voltooien. En wat dacht je? Weer binnen de tijd! Alles lag weer netjes op de goede plek, de touwen waren weer netjes opgeschoten en in de desbetreffende zak gestopt.

Zelfstandig als we zijn pakten we zelf de benodigde theezakjes, en hadden we het verdiend om zelf groepjes te maken om optimaal handel mee te drijven. En ook hierin waren we zeer succesvol. We scoorden stroopwafels, snoep, een ding waarmee je laarzen in vorm houdt en een oranje opblaas muts. Wat je theezakje wel niet waard kan zijn!

Tot volgende week!

Comments are closed