Scouts bereiden maaltijd als voorschot op het kamp

Deze fijne zaterdagmiddag leende zich perfect voor het hijsen van de vlag in de buitenlucht. Na dit verplichte nummertje was het tijd om van start te gaan met het programma. Omdat een vroege vogel al om 13:00u kans zag vuur te stoken, wakkerde dat bij ons de vlam aan om te kijken of we er nog iets van konden bakken deze middag.

Als voorbereiding op het kamp (waarbij patrouilles altijd hun eigen eten kopen én koken) werd er per groepje een boodschappenlijstje gemaakt, met een bepaald budget. Nadat het snel duidelijk werd dat er vooral hamburgers werden gemaakt, spoorde de leiding een andere patrouille aan om naast de gebakken aardappelschijfjes ook een lekkere (gezonde 😉 ) salade te maken. De boodschappenlijstjes werden goedgekeurd en de winkelploeg vertrok te fiets naar de supermarkt om te foerageren.

Dit gaf de anderen ruim de tijd om tafels en banken te plaatsen, gaskookstellen uit de kampkisten te halen en deze aan te sluiten op een gasfles. Ook werden er uit voorzorg alvast borden en bestek klaargezet, zodat er direct aangevallen kon worden zodra het eten klaar was.

De leiding zorgde uiteraard goed voor zichzelf, en haalde ook ingrediënten voor een hikebom. Dit is een heerlijke maaltijd die in een smeulend vuur klaargemaakt wordt voor de ultieme smaakcombinatie. Deze is trouwens ook op de BBQ verkrijgbaar! Ga hiervoor naar onze BBQ webshop en bestel ‘m!

Bij deze volwassen benadering van maaltijdbereiding hoor ook een verantwoordelijkheid op tijdbewaking. Hier hebben we nog even over geëvalueerd nadat alles rond 17:30 opgeruimd was.

Tot volgende week! (en vergeet je niet op te geven voor de BBQ!)

Comments are closed