Professor Plof leert de bevers over brandveiligheid

Nadat we klaar waren met een opwarmspelletje gingen we naar binnen om samen met Professor Plof te leren over brandveiligheid. De bevers konden al heel goed bedenken wat hiervan de betekenis is. Ook heeft Professor Plof samen met de Bevers bekeken wat er aan brandveiligheid in ons lokaal hangt. Zo werd de brandblusser aangewezen, de rookmelder en in de gang de brandweerslang. Het liefste hadden de bevers een brandje geblust met de brandblusser maar dat was niet zo handig bedacht Professor Plof.

Nadat alle instructies doorgenomen waren was het tijd voor de brandblusestafette. De bevers werden opgedeeld in 2 groepjes en elk groepje moest zo snel mogelijk een aantal brandjes (kaarsen) zien te blussen. Dit deden ze voorzichtig maar toch erg snel! Hierna gingen we binnen rusten en werd er gezongen voor Robbe! Gefeliciteerd Robbe! Tijdens de pauze werd er besproken wat brandbaar is en wat niet.

Dit sloot mooi aan op het volgende spel. Voordat we aan het spel begonnen werden we opeens gebeld door Professor Plof, er was brand volgens hem en we moesten een emmer water meenemen. Om het hoekje, buiten, stond hij lichtelijk in paniek bij een aantal kaarsen. Dit was helemaal niks voor de bevers. Ze hielpen hem met het doven. De bevers gingen daarna materialen scheiden. 1 hoopje was brandbaar en 1 hoop niet. Een blok hout kan best goed branden bedachten de bevers, papier en karton en sterretjes ook. Een schroef? Een glas om uit te drinken ook niet.

Als knallende afsluiter wou Professor Plof rookbommen maken met de bevers. Hij had allerlei poedertjes (poedersuiker en salpeter) en die ging hij in de juiste verhoudingen mengen. Jammer genoeg was er geen rook te bekennen. Misschien dat hij de verhoudingen net verkeerd om heeft gedaan. Jammer! We proberen het vast nog wel een keer weer.

Aankomende zaterdag gaan we naar de open dag van het ZGT. Wie weet vinden we Professor Plof daar nog terug!

PS: Wij verwachten de bevers om 09.30 uur bij het speeltuintje voor de Multi Media Center. We eindigen tegen 12.30 uur op dezelfde plek!

Comments are closed