Koningsdag & Dodenherdenking 2015

Beste lid, ouder(s)/verzoger(s),

In de nieuwsbrief van maart 2015 heeft u kunnen lezen dat wij ook dit jaar weer deelnemen aan de Koningsdag viering in Wierden. Tijdens deze dag zullen we de aubade ondersteunen met het hijsen van de vlag. Ook staan wij dit jaar weer in het centrum met een groot aantal spellen en een informatiestand.

Hieronder vindt u een tijdsbalk met de belangrijke tijden voor deze dag.

27 April 2015

 • 08:40 verzamelen bij het gemeentehuis te Wierden (Pouliestraat 3, bij de gemeentevijver)
 • 09:00 aanvang van het vlag hijsen, aansluitend kunnen de jeugdleden een taartje eten met de burgemeester
 • 10:00 aanvang van het spelletjes programma
 • 11:30 einde programma voor de jeugdleden (De leiding en onze stam leden gaan dan nog een paar uurtjes door met het ondersteunen)

Verder staat natuurlijk ook weer de dodenherdenking op het programma. Ook dit jaar zullen wij hier weer acte de préséance geven met het strijken en hijsen van de vlag en een kranslegging. Een taak die wij als vereniging erg belangrijk vinden. Ter voorbereiding voor deze dag zijn we o.a. bij de Canadese begraafplaats geweest om de jeugdleden bewust te maken van het belang om te gedenken.

Hieronder vindt u de belangrijke tijden voor deze dag.

4 Mei 2015

 • 19:30
  • Welpen verzamelen op het schoolplein van de Driesprong (nieuwe schoolweg 3, Hoge Hexel.) Van hier uit wordt in een stille tocht gelopen naar het Lancker monument.
  • Scouts en Explorers verzamelen bij het Lancker monument. Hier zullen wij gereedstaan als de stoet aan komt lopen. De welpen zullen zich hier bij ons voegen.
 • 20:15
  • Einde ceremonie, aansluitend is er de mogelijkheid om een kop koffie of ranja te drinken in het Kulturhus.

Het tenue voor beide evenementen is scouting uniform met das. (Uw kind kan uiteraard gewoon meedoen als hij/zij nog niet in het bezit is van een uniform)

Met het oog op de organisatie wil ik u verzoeken om voor 20 April te laten weten of u hierbij wel of niet aanwezig bent. In het geval van dat uzelf verhindert bent, is er voor uw kind op beperkte schaal vervoer mogelijk. Zou u mij ook kunnen laten weten indien er nog plek bij u in de auto is?

Wij hopen dat wij u net zoals vorig jaar weer mogen verwelkomen op beide evenementen!

Namens de vereniging,

Ben Vlaskamp
0628762790 (Whatsapp ook mogelijk)
bm.vlaskamp@outlook.com

Comments are closed