Koningsdag 2015

Koningsdag Wierden

Ook dit jaar heeft onze scoutinggroep de Wierdense Oranjevereniging weer ondersteund tijdens Koningsdag. Onze bijdrage bestond onder andere uit het hijsen van de vlag tijdens de aubade en het organiseren van diverse spellen in het centrum van Wierden.

Voor een deel van onze leden begon de dag al vroeg. Klokslag 6 uur (jawel, in de ochtend) werd er gestart met de opbouw  van de constructies voor de verschillende spelletjes. Gelukkig hadden we op het troephuis al meerdere objecten kunnen voorbereiden. Het vervoer van ons materiaal ging dit keer voor een groot deel met de tractor en platte wagen. Ideaal!
Om half negen konden gelijk door naar de aubade bij het gemeentehuis en hadden we de volgende spellen klaarstaan:

•    Een hindernisbaan met een echte klimwand
•    Ballen gooien door draaiende hoepels
•    Marshmellows bakken
•    Touwtrekken
•    Platte knoop maken
•    Blok lopen

Na binnenkomst van de Harmonie Wierden, de toespraak van de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging was het onze beurt; het hijsen van de vlag! Hierna mochten we met de hele vereniging nog een oranje tompouche eten bij de burgemeester. Een hele eer…en erg lekker natuurlijk!

Om 10 uur gingen de spelletjes in het centrum van Wierden van start. De kinderen en onze jeugdleden konden bij het doen van alle spelletjes een ijsje verdienen van Bovanie. Mede door het (onverwacht) goede weer was er een grote opkomst van kinderen die wel zin hadden in een ijsje. Onze “Marshmellow” graadmeter stond aan het einde van de activiteiten op ruim 600! Een groot succes dus! Ook hebben meerdere kinderen aangegeven gebruik te willen maken van onze 3x gratis kijken actie! Alvast van harte welkom bij onze vereniging!

Wij vonden het erg leuk dat wij ook dit jaar weer van de partij mochten zijn…Wij willen dan ook de Oranjevereniging hier voor bedanken. Wat ons betreft, tot volgend jaar!

Namens de HJB Llanos,

Ben Vlaskamp

Comments are closed