Katapulten en waterballonnen met de bevers

Afgelopen zaterdag zijn we de opkomst lekker buiten begonnen. Uiteraard werd het beverlied gezongen maar dit keer wilden we ook de vlag hijsen. Omdat er na de vakantie weer bevers overgaan naar de welpen wilden we de bevers iets netter in hun Scoutfit. Bij officiële gelegenheden, bijvoorbeeld installaties of het vlag hijsen bij Koningsdag hoort dit er toch wel bij. Dit betekent voor de jongens: blouse in de broek, de mouwen mooi opgerold en vastgemaakt, de das netjes opgerold en het gele vlakje netjes zichtbaar op de rug. En voor de meisjes is dit hetzelfde, alleen mogen zij de blouse uit de broek houden. Deze keer mochten Kaya en Danique de vlag omhoog hijsen. Dit ging hartstikke goed!

Na het openen zijn we naar het bos gegaan. Daar bleek dat er groot alarm was er waren namelijk dierentuin dieren ontsnapt. In het bos zitten natuurlijk ook de natuurlijke bewoners van het bos, de echte bosdieren. Er wordt gevreesd dat de dierentuin dieren het bos gaan inpikken, het eten van de bosdieren zullen oppeuzelen, de slaapplaatsen van die dieren zullen innemen… De bevers moeten er dus snel bij zijn en proberen de dierentuindieren zo snel mogelijk te vangen. Het probleem is dat de dieren goed verstopt zitten in het bos en dat ze zich gecamoufleerd hebben zodat ze op bosdieren lijken.  We merken dus niet meteen of het een bosdier is of een dier uit de dierentuin. De groep werd verdeeld in drie groepen: bosdieren, dierentuin dieren en oppassers. De oppassers hebben geprobeerd om de dierentuin dieren te vangen. Uiteindelijk was iedereen weer boven water en konden de bosdieren veilig opzoek naar eten en slaapplekjes.

Na een korte drinkpauze kwamen we erachter dat Stuiter alle inwoners van Hotsjietonia per ongeluk in de war had gegooid. Ook wist hij niet meer wie precies waar in Hotsjietonia woonde. Dat hebben de bevers natuurlijk snel opgelost. De inwoners werden in elkaar gepuzzeld en daarna zochten ze uit waar ze precies woonden.

Daarna was het tijd voor iets heel anders: waterballonnen! Met twee katapulten werd er op elkaar geschoten. Eerst netjes één voor één, maar al snel kregen de bevers in de gaten dat je ze ook tussendoor op de anderen kon gooien. Dit ronde uit in één groot gevecht. Dit was wel heel erg leuk. Omdat de ballonnen op waren en de tijd er bijna weer op zat was het al weer tijd om af te sluiten, maar eerst was er nog een verrassing van Sanne. Haar stage bij de bevers heeft ze goed afgerond en daarom trakteerde ze op iets lekkers. Bedankt Sanne voor je inzet, we vinden het heel erg jammer dat je weg gaat.

Voor de anderen: tot de volgende week!

Comments are closed