Een eitje voor onze bevers

Vandaag hebben de bevers zich bezig gehouden met eieren. Gekookt, gebakken of geklutst. Ze hadden overal wel zin in! Eerst werd er een tikspel gespeeld tussen bijen en imkers. De bijen probeerden vanaf een bloemenveld de honing naar de korf te brengen. Als de bijen getikt werden door de imkers, gaven ze de honing af. De imker vulde hiermee de honing pot.

Nadat iedereen de honing had verzameld en de pot gevuld was gingen we naar binnen. Kim had een bord vol eieren bij zich. Witte en bruine maar ook gekke gespikkelde. De gespikkelde eitjes hadden de bevers niet eerder gezien. Dit waren echte kwarteleitjes.

Nadat de bevers werd verteld welke soorten Kim mee had genomen, mochten ze de eieren na tekenen. Ze konden al heel goed vertellen dat een ei, eigeel en eiwit heeft. Ook wisten ze wanneer een ei gekookt was en wanneer niet. Voorzichtig werd er nog een ongekookt ei doorgegeven. Deze mocht absoluut niet vallen! Ook de niet gekookte eieren werden nagetekend. Nadat iedereen wat had gedronken werden er twee groepjes van de bevers gemaakt.

 

 

Groepje 1 kreeg dierenkaarten. Ze moesten proberen te vertellen of het kaartje wat ze hadden getrokken wel of geen ei kon leggen. Er werden kippen getrokken, ganzen en eenden. Simpel denk je dan. Máár er werd ook een vogelbekdier getrokken en slangen en schildpadden. Oei dat was lastig. De bevers vonden dat het vogelbekdier namelijk de snavel van een vogel had, maar de staart van een bever. Weten jullie of het vogelbekdier een ei legt of niet? 🙂

Groepje 2 ging ondertussen met Dennis de verschillende eieren bakken. Ook werd er een klutsei gemaakt. Natuurlijk werden de kleine kwarteleitjes ook gebakken. Na het bakken mochten de bevers proeven van de eitjes! Uiteraard werden de groepjes ook nog een keer omgewisseld.

Volgende week weer een nieuwe opkomst! Tot dan allemaal.

Comments are closed