Dieren in het bos

Ook afgelopen zaterdag hebben de welpen weer een leuke opkomst gehad. Zoals gebruikelijk begonnen we met het openen; Waar de nieuwe nest rijtjes de vlag mochten hijsen, de totem over mochten dragen en de wet mochten opnoemen. Nadat het ‘officiele’ begin van de dag weer voorbij was, heeft iedereen op het verzoek van de leiding verzameld op de stoep; Hier kregen de welpen al snel uitleg over het openingsspel, australisch inhalen. De kinderen verzamelden zich bij vier dorpen (pionnen die in een vierkant waren opgesteld) en begonnen allemaal om het vierkant heen te rennen in een poging degene voor hen te tikken. Als je werd getikt, hoorde je bij het dorp van de tikker.

Na alle energie er goed uit te hebben gegooid, gingen we wederom verzamelen op de stoep. Deze keer echter om een compleet andere reden: We gingen naar het bos lopen! Hand in hand waren we onderweg, en een kort wandeltochtje later kwamen we aan op de bestemming- Wat tevens de locatie van het volgende spel was.

Het volgende spel was simpel. Iedereen kreeg een kaartje met een dier er op, en je moest het geluid van dat dier nadoen in het bos. De bedoeling was om de welp te vinden die hetzelfde geluid maakte, en daarna je kaartjes aan de leiding te laten zien. Later hebben we nog een variatie gespeeld waarbij één deel van een dierenpaar zich ging verstoppen, en de andere helft ging zoeken. Zeker weten een spel waarmee we allemaal wel even zoet zijn geweest!

Echter komt aan al het leuke een eind. Na de dierenkaartjes weer ingeleverd te hebben zijn we terug gelopen naar het clubhuis, waar we nog even wat ranja hebben gedronken en trefbal hebben gespeeld. Daarna was het al weer tijd om af te sluiten. Ook hebben de welpen de boekjes van de Grote Clubactie ingeleverd.

We kijken al uit naar volgende week!

Comments are closed