Culinaire scoutingklassieker: Ei in Ui

HJB Llanos | Scouts ei in uiAf en toe een scoutingklassieker is niets mis mee. Op het programma stond het bouwen van een tafelvuur, waarop we een ei in een ui wilden klaarmaken. Hierdoor konden we onze knopen en sjorringen nogmaals oefenen, en onze behendigheid met een schilmesje op de proef stellen.

Vlug begonnen de 3 patrouilles met het verzamelen van het benodigde materiaal zoals pio palen, touwen, roosters en een grondboor. De tafelvuren werden vakkundig opgezet onder leiding van de patrouille leiders. Nadat het bouwwerk opgezet was, werden er plaggen uit het gras gestoken welke (omgedraaid op het tafelvuur) dienden als bodem voor het vuur. Onze houtvoorraad is nog niet lekker droog, dus enige moeite werd besteed aan het aansteken van de 3 verschillende vuurtjes. Na vertrouwen te hebben in de hoeveelheid gloeiende kooltjes gingen we naar binnen om ons culinaire meesterwerkje te bereiden.

HJB Llanos | Ei in uiHet recept:
Nodig: 1 ui, 1 ei, snufje zout en een schilmes.
1. Snij een uiteinde van het ui eraf en bewaar deze.
2. Hol de ui uit, zodat er ruimte is voor de inhoud van 1 ei.
3. Breek een ei in de ui, en doe er naar smaak zout bij. Dek af met het dekseltje.
4. Plaats in hete kolen en wacht 15 minuten.
5. Ruim tijdens het wachten de rommel op.

Na stap 4 bereikt te hebben waren de scouts klaar met het geklieder en wachtten ze ongeduldig op de welverdiende smaakvolle maagvulling. Hierna werd alsnog stap 5 uitgevoerd, maar helaas net buiten de bekende eindtijd.

Het smaakte overigens erg goed! De leiding gaat alvast voorbereidingen treffen voor de aankomende game-avond. Hierover later meer. Tot de volgende keer!

 

 

Comments are closed