Bevers – Wie ben ik?

De bever kist is van zolder gehaald. Nu nog wachten op de Bevers. Wat zal er vandaag allemaal in de kist zitten?

Vol verwachting kijken de Bevers naar de kist wanneer deze open gaat. Wat zit erin? Vandaag vonden de Bevers een paspoort, vingerafdruk en een mugshot ( boeven foto) in de kist.
Vandaag is het thema identiteit. Na een kleine uitleg over de voorwerpen in de kist en het thema, trekken de Bevers hun jas aan om buiten een spel te spelen.

We spelen het spel “Hoe zie ik eruit?”
De Bevers kregen steeds een vraag te horen van de leiding met betrekking over hun uiterlijk. Bijvoorbeeld : wie heeft bruin haar? Alle bevers die bruin haar hebben rennen naar de pion met het groene blaadje , dat betekent : ja. De Bevers met een andere haar kleur rennen naar de pion met het rode blaadje (nee). En de Bevers die niet wisten welke haar kleur ze hadden liepen naar de pion met het vraagteken.
Nadat de Bevers lekker hun energie een beetje kwijt waren gingen we terug naar binnen om ‘wie ben ik?’ te spelen. De Bevers moesten aan de hand door vragen te stellen er proberen achter te komen welk dier ze zijn. Er zaten soms wat lastige dieren tussen om te raden.

Ook heeft iedereen vandaag verteld welk beroep ze later willen beoefenen. Er zitten een paar hele stoere beroepen bij. Van brandweervrouw tot voetballer en van judoka tot ballerina.
Zo stond de hele opkomst in het teken over wie wij zijn.

Aan het eind vd opkomst had Sybren nog een lekkere verrassing voor de Bevers. Sybren is vorige week jarig geweest en wilde graag nog even trakteren. Dankjewel Sybren voor de lekkere traktatie!

Het was weer een geslaagde opkomst.
Tot de volgende keer , dan spelen we samen en zingen we weer!

 

 

Comments are closed