Bevers warmen op na de vakantie!

Dit weekend begon de eerste opkomst na de vakantie voor de bevers. Iedereen heeft een fijne vakantie gehad, en de bevers stonden te trappelen om weer te beginnen. Vandaag was Kim bij ons om te assisteren bij de leiding. Welkom Kim! Ook was Yaliza na een korte stop weer terug én Jens is lid geworden van de bevers. Hartstikke leuk!

We begonnen met een renspelletje om weer even op te warmen. Om en om werden er kenmerken opgeroepen van een bever. Bijvoorbeeld: ik heb lang haar, ik draag een spijkerbroek, ik heb sandalen aan. Als je een van deze kenmerken had rende je zo snel mogelijk naar Kim met de kar. Hierna was het tijd om te dobbelen met de reuze dobbelsteen. Elk cijfer stond voor iets persoonlijks. 1. wat is je naam, 2. waar woon je, 3. lievelingeten, 4. lievelingsdier, 5. lievelingskleur en 6. lievelingsplek. Zo konden de bevers elkaar iets beter leren kennen. Bijna iedereen wist elkaars naam nog en er kwamen hele leuk lievelingsplekken voorbij. Vooral de plek “een zwembad in Frankrijk” vonden alle bevers eigenlijk wel een lievelingsplek.

Ook hebben de bevers dieren uitgebeeld; en moesten 2 dezelfde dieren in de groep elkaar zien te vinden door te luisteren naar het geluid. Om met de zintuigen bezig te blijven werd er blind gevoeld aan verschillende voorwerpen. Dat was nog best lastig, maar samen kwamen de bevers er wel uit!

Volgende week weer een nieuwe opkomst: trek de oude schoenen maar aan! Tot dan!

Comments are closed