Bevers te water!

De laatste opkomst van dit seizoen stond in het teken van WATER. Maar voordat het spetteren kon beginnen, moesten de cadeautjes voor vaderdag nog ingepakt worden. De bevers hebben er allemaal prachtige verrassingen van gemaakt. Dat móet wel een leuke vaderdag worden morgen! Alvast gefeliciteerd papa’s!

Na het inpakken kreeg iedereen een bekertje water én een gummibeertje. Tot teleurstelling van sommige bevers was dit water niet om te drinken, maar mochten ze het gummibeertje in het water gooien. Wat zou er nu gaan gebeuren???! Ja, dat bleef nog even een verrassing!

20150620_10162920150620_101928

Met z’n allen gingen we naar buiten. Daar stond al een hindernisbaan klaar. De bevers moesten water al springend, kruipend en rennend van de ene bak, met een bekertje of een spons, naar de andere bak water brengen. De groep waarvan de emmer als eerste naar beneden zou zakken, had gewonnen. Het was ontzettend spannend. De bevers moedigden elkaar enorm aan: ‘Hup Gijs! Hup Daniek! Hup Esther! Hup Evvyn! Hup bevers!’  En dat hielp duidelijk. Er werd gesprongen en gekropen, en hier en daar viel een bekertje water. Maar uiteindelijk was er toch een winnaar: de emmer van Jordy, Ilayza, Jamie, Rebecca, Noor, Sybren en Floor zakte als eerste naar beneden. Als felicitatie kregen ze een groot applaus van de andere groep en maakten ze een prachtige buiging.

Toen was het tijd voor de proefjes van Professor Plof. Professor Plof woont ook in Hotsietonia en weet heel veel van het doen van onderzoekjes. Hij had gehoord dat de bevers vandaag met water gingen spelen en daarom had hij de leiding een paar leuke trucjes geleerd met water. Als eerste leerden de bevers dat als je een viltje op een glas met water doet, het glas omkeert en dan het viltje loslaat, het viltje gewoon aan het glas blijft plakken. Maar zonder plaksel of plakband! En het water valt er helemaal niet uit. Rara hoe kan dat?

20150620_102903

Daarna zagen ze dat olie hekel heeft aan water: de olie wil namelijk niet mengen met water, maar blijft er bovenop liggen of in mooie bolletjes in het water als je roert. Maar hé, wat gebeurt er als we een paar druppels afwasmiddel toevoegen?! De olie mengt ineens wel. Daarom gebruiken we dus afwasmiddel voor de vieze vette afwas!

Als derde gingen we een zeepbel in een zeepbel blazen. Met een rietje in bellenblaas; een grote bel blazen op een bord; het rietje nogmaals in de bellenblaas; door de eerste bel steken en nog een keer blazen. TADAAAA, een bel in een bel! Sommige bevers vergaten even dat er niet gedronken moest worden uit dit rietje, maar geblazen…..

Toen was het tijd voor wat echt drinken en mochten de bevers naar hun gummibeertje kijken. Het gummibeertje in het water was wat glibberig, nat en koud geworden, maar vooral: een stuk groter doordat hij water had ‘opgedronken’. Grappig hoor!

Als laatste stond op het programma: waterraket schieten met een petfles, water, een kurk met een ventieltje en een fietspomp. De bevers waren in eerste instantie niet heel erg enthousiast toen ze dit zagen, totdat de fles op hoge snelheid wegschoot uit de lanceerbaan. Iedereen probeerde zo hard mogelijk te pompen om de raket zo ver mogelijk weg te schieten. Al met al een leuke en geslaagde opkomst! En sorry ouders, we waren niet zo nat geworden als we gehoopt hadden, maar dat gaan we komend seizoen zeker opnieuw proberen!

IMG-20150620-WA0011IMG-20150620-WA0012

 

 

 

 

 

 

Ter herinnering:   

Komende zaterdag, 27 juni, zal er ’s morgens GEEN opkomst zijn. In plaats daarvan zal er ’s middags vanaf 17.30 uur een gezamenlijke bbq zijn als afsluiting van het scoutingseizoen. Alle bevers (en andere scouts), maar ook de broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s zijn hiervoor van harte uitgenodigd! Opgeven kan tot a.s. maandag door het opgave formulier in te vullen en op te sturen naar info@hjbllanos.nl (een foto waarop het ingevulde formulier duidelijk leesbaar is, is ook goed).

Comments are closed