Bevers – Stanley Stekker badge 1

De bevers zijn begonnen aan de Stanley Stekker opkomsten! Dit betekent dat ze in 3 of 4 keer de Stanley Stekker badge kunnen halen. Ze halen de badge door heel veel leuke oefeningen en spelletjes te doen. Dit keer dus gericht op uitdagende scoutingtechnieken!

Achter het troephuis kwamen we erachter dat er allemaal groene en blauwe touwtjes rondom het gebouw hingen. In de bomen, bosjes, de luiken en regenpijp. Overal hing wel iets. De bevers hebben alle touwtjes verzameld en zagen ook dat overal een platte knoop in zat. Deze hebben ze samen uit elkaar gehaald. Eenmaal uit elkaar, hebben de bevers geprobeerd de touwtjes ook weer aan elkaar te krijgen. Dat ging toch nog best goed. De platte knoop is één van de meest gebruikte knopen! Het leggen van de knoop is een eitje! Je legt de einden van het touw eerst rechts over links en dan links over rechts. Andersom levert hetzelfde resultaat. Tweemaal rechts over links of tweemaal links over rechts levert een “oude wijven knoop” op, en dat is niet de bedoeling!

Daarop aansluitend konden de bevers verder met de veterstrik bordjes. Ook hier gebruiken ze weer twee verschillende kleuren touwtjes om de uitleg duidelijk te houden. Op het eind had iedere bever een platte knoop en een echte veterstrik!

Tijd om even bij te komen. Na de pauze legde elke bever 1 schoen in het midden op een grote hoop andere schoenen. De bevers moesten nu zo snel mogelijk de juiste schoen aan de juiste bever geven en de schoen helemaal aan hebben voordat ze verder konden!

Gelukkig was er op het eind ook nog tijd om aan het vlaggen seinen te werken. Met een gele en rode vlag maakten de bevers elk een letter. Deze werden naar het andere bevergroepje geseind. De opkomst was al gauw voorbij. Tot volgende week allemaal!

Comments are closed