Bevers – Speurtocht door het bos

HJB Llanos | Bevers speurtocht
Omdat de opkomst in het teken van uitdagende scouting technieken stond zijn we afgelopen zaterdag lekker naar het bos gegaan. Er stond al een mooie speurtocht uitgestippeld maar de bevers mochten het eerste spel zelf kiezen en dat werd touwtrekken. Dit werd nog erg spannend omdat beide groepen toch erg aan elkaar gewaagd waren. Daardoor hebben ze allebei dus ook één keer gewonnen.

Josien had in het bos een parcours met speurtocht uitgezet en de bevers moesten dit volgen en kijken of ze dingen in het bos zagen die hier niet thuis hoorden. Voor de zekerheid hebben sommige bevers hem toch voor de tweede keer gelopen. Vervolgens moesten ze op een kaartje omcirkelen wat ze gezien hadden. Dit was toch nog wel heel moeilijk, konden ze wel zoveel verschillende dingen onthouden? Er zat ook nog één instinker bij. Er was ook een knuffel van een vis verstopt maar die stond niet echt op het kaartje. In plaats van een knuffelvis stond er een knuffelbeer. 😉

Hierna werden de bevers over twee groepjes verdeeld en moesten ze zelf iets verstoppen. Eerst werd er een touw in een cirkel neergelegd en hierin legden ze per groepje een voorwerp. De cirkel van de ene groep was zo gevonden maar daar lagen de voorwerpen weer heel goed verstopt. Het andere groepje kon de cirkel niet zo goed vinden omdat deze onder de bosjes verstopt lag. Maar na een kleine hint in de goede richting was deze ook zo gevonden.

Toen we hier klaar mee waren hebben we nog levende knoop gespeeld. Hierbij moesten de bevers elkaars hand vasthouden en werden ze door de leiding in een knoop gedraaid, vervolgens moest de “dokter” langskomen en die moest de bevers weer uit de knoop halen. Gelukkig werden ze weer uit de knoop gehaald want het was al weer tijd om terug naar het clubgebouw te gaan om iets te drinken.

Er was vandaag ook nog iets bijzonders er waren twee bevers oud genoeg om over te vliegen naar de welpen. Hiervoor werden Xavier en Karlijn één voor één opgehaald door Stefan en Olaf, de welpenleiders. Wij wensen ze allebei heel veel plezier bij de welpen.

Hierna was het ook al weer tijd om af te sluiten. Dat ging deze keer erg goed het sluitingslied werd door iedereen luidkeels meegezongen. 😉

Volgende week worden Robbe, Niels en Lucas geïnstalleerd tot echte Bevers!

Comments are closed