Bevers pionieren en knopen met Steven Stroom!

Zaterdag hadden we een gast op bezoek! Zijn naam is Steven Stroom en kan erg goed knopen, dit hebben we dan ook geoefend tijdens de opkomst. Verder weet hij van alles over scouting! Knopen, pionieren, kompas en kaart lezen. We begonnen met een spelletje over de windrichtingen. Er stonden vier pionnen bij de vier windrichtingen, een van de leiding vertelde een verhaaltje waar de vier windrichtingen in voorkwamen. Elke keer dat bijvoorbeeld “noord” werd gezegd moesten we naar het noorden lopen en dit gold natuurlijk ook voor de andere drie windrichtingen. De Bevers kenden de windrichtingen op het kompas al heel goed.

Hierna gingen we naar de andere kant van het gebouw waar Steven Stroom samen met de leiding uitlegde wat pionieren is. Er lag ook een voorbeeld van iets dat je kan pionieren: het was de letter A van balken gemaakt. De A werd rechtop gezet en er zaten vier touwen aan de bovenkant. Eén bever mocht op de dwarsbalk gaan staan terwijl de rest van de bevers samen met de leiding en Steven Stroom de touwen vastpakten. Door om en om aan de touwen te trekken kon je met de A lopen, we zijn hiermee het hele veld overgelopen!

En.. van al het lopen en aan touwen sjorren kregen we dorst. Hierna gingen we verder met het knopen. Je kunt bijvoorbeeld je veters strikken maar weten de Bevers ook hoe je een platte knoop maakt? Met een platte knoop kun je twee touwen aan elkaar vast maken. Dit bleek voor de bevers geen probleem want binnen de kortste keren hadden ze het onder de knie. Toen deden we een spel waar we Steven Stroom van een bootje in het water moesten redden door een lang touw te maken met behulp van de platte knoop. Hij dobberde maar wat rond maar had niets om zijn boot aan vast te knopen. Aan twee paaltjes waar de Bevers stonden was al een touw geknoopt. Konden de Bevers de touwen verlengen door er andere touwen aan vast te knopen? Ja gelukt!! Steven stroom was erg blij. Nadat Steven Stroom weer veilig was gingen alle bevers op een surfplank met wieltjes zitten en trokken ze zichzelf naar voren door aan een touw te trekken. Dit was alweer het einde van de opkomst helaas.

Volgende week zullen Alex, Annemarie en Dennis tot echte Beverleiding geïnstalleerd worden! Het is extra leuk als hier heel veel Bevers bij zijn! Tot dan allemaal!

 

Comments are closed