Bevers maken kennis met ZGT!

Ruim op tijd stonden de bevers en leiding vanmorgen klaar op de woonboulevard. Het was flink koud dus we stapten aardig door naar de loopbrug om vervolgens het ZGT Almelo onveilig te maken. Eenmaal binnen werden de bevers opgedeeld in 2 groepen. De leiding had vooraf al wat informatie verzameld, zoals bijvoorbeeld een kaart van het ziekenhuis. Het ene groepje begon aan het einde van de kaart en het andere groepje begon vooraan.

Op de poli bloedafname kregen de bevers te zien hoe ze bloed kunnen prikken. Natuurlijk niet op een echte arm, maar op een neppe, waar zelfs een klein beetje nep bloed uitkwam. Ook werd er verteld waarom je bloed zou kunnen laten prikken en hoe ze het bloed onderzoeken. De bevers mochten wat prikjes zetten en ze mochten bloed en stofjes samenvoegen. Ook stond er een mooie tafel met allerlei gekke brouwsels en verkleedspullen! Supercool, het waren bijna echte beververplegers en doktoren.

Vlakbij de bloedafname konden armpjes gegipst worden. Zo konden ze mooi de papa’s en mama’s in de maling nemen. Het gips was een beetje warm maar vooral nat! Eenmaal erop kon het er niet zo makkelijk meer van af.

Wat ook wel erg interessant was, was de afdeling radiologie. Hier konden de bevers zien hoe een lichaam er van binnen uitziet. Een aantal bevers wilden direct op de röntgen tafel liggen of in de CT scan maar dat kon helaas niet! Alleen als je echt een foto nodig hebt dan kan het! Ook kregen de bevers een echo van de onderarm. Als je dan je vingers ging bewegen, zag je dat je spiertjes op het beeld ook bewegen! Dat is best wel cool!

Natuurlijk waren er nog veel meer afdelingen. Zo konden de bevers oefeningen doen op de afdeling fysiotherapie, werd er geschminkt, hebben ze de afdeling verloskunde bekeken, werden er zelfs nog wentelteefjes gebakken én als klap op de vuurpijl konden de bevers de ambulances van binnen ontdekken! De tijd vloog voorbij en gauw liepen we weer terug naar de grote loopbrug.

Omdat iedereen snel de warme auto in ging krijgen de bevers volgende week de Professor Plof badge uitgereikt! Tot dan!

Comments are closed