Bevers kleuren met bladeren

De beveropkomst stond dit weekend in het teken van “expressie”. Na het openen werd natuurlijk de beverkist geopend. Hierin vonden de bevers verf en kaarsen. Ze hadden geen idee wat ze met de kaarsen konden doen in combinatie met de waterverf. Eerst maar eens jassen aan en muts op! Naar buiten!

Buiten gingen de bevers op zoek naar verschillende soorten bladeren. Nadat ze allerlei soorten hadden gevonden gingen we vlug naar binnen. Daar lag papier klaar, kwasten, verf en kaarsen. Eerst werden de bladeren tussen twee witte papiertjes gelegd. Bij stap 2 waren de kaarsen nodig. De bevers smeerden het bovenste blad in met de kaars. Doordat het blad er onder nerven heeft zijn sommige delen dik ingesmeerd met de kaars. Bij stap 3 zagen de bevers dat als de verf over het papier gesmeerd werd, de plekken waar het kaarsvet zat wit bleef. Hier plakte de verf niet! Zo werden er skeletjes van bladeren gemaakt. Ook konden de bevers schrijven met de kaars en met de verf eroverheen.

 

 

Na een korte pauze en wat drinken was het tijd om naar het bos te gaan. Daar werd eerst nog een opwarmspelletje gespeeld. De bevers plakten allerlei nummers in het bos op de bomen. Dennis riep 1 voor 1 nummers op en de bevers moesten dit nummer zo snel mogelijk terug vinden. Nadat iedereen weer warm was, gingen we een bosmozaïek maken. Iedereen kreeg een opdracht om dezelfde dingen uit het bos te verzamelen. Bijvoorbeeld boomschors, takken, stronken, blaadjes en stenen. Uiteindelijk werden alle stenen bij elkaar gelegd, alle blaadjes bij elkaar net zo lang tot er een mooi mozaïek ontstond! Hierna moesten we vlug terug naar het troephuis want Ben stond op ons te wachten. Kim werd namelijk officieel geïnstalleerd tot leiding. Nadat zij de belofte voor leidinggevenden had opgenoemd kreeg ook zij de groene das en insignes! De bevers waren blij en er volgde een luid applaus. Welkom bij de bevers Kim!

Comments are closed