Bevers – Echte scoutingsoep

Afgelopen zaterdag stond de opkomst in het teken van veilig en gezond maar eerst hebben we Karlijn geïnstalleerd als bever. Ze was best een beetje zenuwachtig maar dit was nergens voor nodig, ze deed het heel goed. Nadat ze de vlag had vast gehouden en de Bever belofte had opgezegd was ze officieel een bever.  “Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.”

Bas Bos was vandaag op bezoek en hij had een brief bij zich van Rozemarijn, of de Bevers de beverkist wilden opzoeken. Deze stond ergens verstopt. Na een korte speurtocht hadden de Bevers hem al snel gevonden bij het insectenhotel naast het Beverhuisje. Toen ze de kist los hadden gemaakt zaten er allemaal ingrediënten in voor echte “scoutingsoep”. Omdat het gesprek toen op vies en lekker kwam zijn we het spelletje vies en lekker gaan spelen. Daarbij stond één pion voor lekker en één pion voor vies, tussen deze twee pionnen staat een tikker. Deze noemt iets op, degene die dit vies vinden rennen dan naar vies of blijven bij lekker staan. Degenen die vervolgens getikt wordt is vervolgens de tikker. Er kwam van allerlei lekkers langs zoals patat en pannenkoeken dat vond iedereen toch wel lekker, de meningen waren toch al iets meer verdeeld bij broccoli en spruiten. Iedereen vond wormen en snot toch wel heel vies.

Vervolgens zijn we de soep gaan klaarmaken. Bas Bos had bij de vuur kuil een mooi vuur gebouwd en hier hebben we onze pan met water neergezet. Alle bevers hebben ingrediënten toegevoegd aan de soep. Sommige bevers riepen gelijk dat ze het niet lusten. Maar nadat ze de rest van de Bevers lekker zagen eten van de “scoutingsoep” wilden ze toch wel graag proeven. Na de soep hebben we nog lekker een glaasje ranja gedronken en toen was het ook al weer tijd om naar huis te gaan.

Tot volgende week allemaal!

Comments are closed